«Отче Ярославе, вмій ділитися і роздавати»: Владика Володимир звершив священниче рукоположення Ярослава Домерецького у Золочеві

-
Post font size
+

У двадцять шосту неділю по Зісланні Святого Духа єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив Божественну Літургію у храмі бл. Миколая Чарнецького м. Золочева, під час якої звершив священниче рукоположення Ярослава Домерецького.

Архиєрея у храмі вітали діти з хлібом на руках: «Преосвященний владико, дозвольте вас привітати на нашій золочівській землі у храмі Блаженного Миколая Чарнецького. Прийміть від нас коровай як знак поваги і гостинності».

«Божественна благодать, що завжди недужих оздоровлює і те, що їм недостає доповнює поставляє благовійного диякона Ярослава у пресвітерство, тож помолімся за нього, щоб зійшла на нього благодать Пресвятого Духа і промовмо всі: Господи помилуй!» – мовиться у чині рукоположення.

Словом про покликання і значення священника для людей поділився о. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії. Єромонах у ці дні проводить передріздвяні реколекції для парафіян.

За його словами, найперше священник – це той, хто покликаний Богом.

«Євангелія від Марка, коли говорить про покликання до священства, радше про покликання апостолів, з яким ми асоціюємо покликання до священства. Каже Христос, коли вийшов на гору покликав тих, яких сам хотів», – зауважив о. Юстин.

«Священник є покликаний до того, щоби в першу чергу служити людям безкровною жертвою, тобто Службою Божою, на яку ми ходимо. Служба Божа – це свята Тайна Вечеря, на яку Христос кличе кожного з нас, а священник є тим, хто в імені Христа сповнює безкровну жертву. Не має більшого щастя для людини від того, коли вона бере участь у Службі Божій», – наголосив єромонах Юстин Бойко.
А також підкреслив: «Служіння Євхаристії і проповідування Божого Слова – це ліки священника, якими він лікує людські душі. Бо не один через слово священника змінює своє життя .Він є покликаний Богом – в цьому його найосновніша суть».

«Дуже важливо розуміти, що священник перед тим, як проповідувати людям про Бога повинен сам Бога знати», – додав реколектант.

Відтак владика Володимир подякував реколектанту о. Юстину за його слово і свідчення про священство.

«Найбільше свідчення священства відбулося тут, в момент рукоположення. Щиро вітаю новопоставленного нашого ієрея Ярослава. Він пройшов довгу дорогу. Сьогодні ми дякуємо Богові за дар його життя і покликання. Дякуємо батькам, парафіяльній родині за гарний братній супровід і за те, що в час рукоположення найголосніше співав «Аксіос. Важливо, щоб о. Ярослав був добрими Божими руками у світі», – сказав владика Володимир.

Архиєрей пригадав уривок Євангелія, в якому була розповідь про врожай багача.

Відтак наголосив: «Мудрість полягає в тому, щоб вміти ділитися тим, що маємо. Земля є щедра для всіх. Бог так все мудро створив, щоб всього всім мало би вистачити».
«Отче Ярославе, вмій ділитися і роздавати. Сьогодні ти отримав багато. Вже навіть сьогодні будеш ділитися благословенням, яке отримав», – звернувся єпископ-помічник Львівської архиєпархії.
Отець Ярослав у свою чергу подякував Богові за великий дар священства. Поділився, що керується принципом довіри до Бога у кожному життєвому кроці.

«Сьогодні відчуваю відповідь Бога на мою довіру. Він довіряє мені супроводжувати, дбати про інших, крокувати дорогою святості і спасіння», – поділився новопоставлений ієрей.

Отець Михайло Сукмановський, декан Золочівського деканату УГКЦ, адміністратор храму Блаженного Миколая Чарнецького , подякував владиці Володимиру за присутність і звершений чин рукоположення. Священник поділився радістю за те, що його парафіянин Ярослав обрав дорогу священничого служіння і витривав у покликанні до сьогоднішнього дня.

Насамкінець нововисвячений ієрей уділив усім присутнім благословення.

Останні новини

ПОСТАНОВИ Дев’яносто сьомої сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні, 15–16 травня 2024 року Божого, Зарваниця 1. Задля покращення...
Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене, бо таких Царство Небесне (Мт. 19, 14). Дорогі освітяни! За...
Запрошуємо до посиленої ЦІЛОДОБОВОЇ 40-годинної молитви на вервиці, яка є потужною. духовною зброєю для НАВЕРНЕННЯ ГРІШНИКІВ, МИРУ У...
Головною метою було напрацювання двох документів: Звернення IV З’їзду мирян Української Греко-Католицької Церкви до всіх християн і людей...
Ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа отець Ігор Бойко розповідає про нещодавню зустріч ректорів греко-католицьких семінарій, про теперішніх...