«Отче Ярославе, вмій ділитися і роздавати»: Владика Володимир звершив священниче рукоположення Ярослава Домерецького у Золочеві

-
Post font size
+

У двадцять шосту неділю по Зісланні Святого Духа єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив Божественну Літургію у храмі бл. Миколая Чарнецького м. Золочева, під час якої звершив священниче рукоположення Ярослава Домерецького.

Архиєрея у храмі вітали діти з хлібом на руках: «Преосвященний владико, дозвольте вас привітати на нашій золочівській землі у храмі Блаженного Миколая Чарнецького. Прийміть від нас коровай як знак поваги і гостинності».

«Божественна благодать, що завжди недужих оздоровлює і те, що їм недостає доповнює поставляє благовійного диякона Ярослава у пресвітерство, тож помолімся за нього, щоб зійшла на нього благодать Пресвятого Духа і промовмо всі: Господи помилуй!» – мовиться у чині рукоположення.

Словом про покликання і значення священника для людей поділився о. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії. Єромонах у ці дні проводить передріздвяні реколекції для парафіян.

За його словами, найперше священник – це той, хто покликаний Богом.

«Євангелія від Марка, коли говорить про покликання до священства, радше про покликання апостолів, з яким ми асоціюємо покликання до священства. Каже Христос, коли вийшов на гору покликав тих, яких сам хотів», – зауважив о. Юстин.

«Священник є покликаний до того, щоби в першу чергу служити людям безкровною жертвою, тобто Службою Божою, на яку ми ходимо. Служба Божа – це свята Тайна Вечеря, на яку Христос кличе кожного з нас, а священник є тим, хто в імені Христа сповнює безкровну жертву. Не має більшого щастя для людини від того, коли вона бере участь у Службі Божій», – наголосив єромонах Юстин Бойко.
А також підкреслив: «Служіння Євхаристії і проповідування Божого Слова – це ліки священника, якими він лікує людські душі. Бо не один через слово священника змінює своє життя .Він є покликаний Богом – в цьому його найосновніша суть».

«Дуже важливо розуміти, що священник перед тим, як проповідувати людям про Бога повинен сам Бога знати», – додав реколектант.

Відтак владика Володимир подякував реколектанту о. Юстину за його слово і свідчення про священство.

«Найбільше свідчення священства відбулося тут, в момент рукоположення. Щиро вітаю новопоставленного нашого ієрея Ярослава. Він пройшов довгу дорогу. Сьогодні ми дякуємо Богові за дар його життя і покликання. Дякуємо батькам, парафіяльній родині за гарний братній супровід і за те, що в час рукоположення найголосніше співав «Аксіос. Важливо, щоб о. Ярослав був добрими Божими руками у світі», – сказав владика Володимир.

Архиєрей пригадав уривок Євангелія, в якому була розповідь про врожай багача.

Відтак наголосив: «Мудрість полягає в тому, щоб вміти ділитися тим, що маємо. Земля є щедра для всіх. Бог так все мудро створив, щоб всього всім мало би вистачити».
«Отче Ярославе, вмій ділитися і роздавати. Сьогодні ти отримав багато. Вже навіть сьогодні будеш ділитися благословенням, яке отримав», – звернувся єпископ-помічник Львівської архиєпархії.
Отець Ярослав у свою чергу подякував Богові за великий дар священства. Поділився, що керується принципом довіри до Бога у кожному життєвому кроці.

«Сьогодні відчуваю відповідь Бога на мою довіру. Він довіряє мені супроводжувати, дбати про інших, крокувати дорогою святості і спасіння», – поділився новопоставлений ієрей.

Отець Михайло Сукмановський, декан Золочівського деканату УГКЦ, адміністратор храму Блаженного Миколая Чарнецького , подякував владиці Володимиру за присутність і звершений чин рукоположення. Священник поділився радістю за те, що його парафіянин Ярослав обрав дорогу священничого служіння і витривав у покликанні до сьогоднішнього дня.

Насамкінець нововисвячений ієрей уділив усім присутнім благословення.

Останні новини

Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...