Владика Володимир на Великдень: «Пресвята Богородице, Мати Великодня, подаруй нам великодні очі, щоб ми раділи разом з Тобою»

-
Post font size
+

Воскреслий Господи, іди сьогодні до наших Захисників, підтримай їх силою свого Воскресіння! Бадьори їх в напрямку нашої спільної перемоги, а Ти Пресвята Богородице, Мати Великоднього ранку, та, яка свого часу у Вифлеємі привела на світ Ісуса Христа, згодом йшла за Ним на хресній дорозі, подаруй нам великодні очі, щоб ми також раділи разом з Тобою цього великоднього ранку. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час проповіді в Архикатедральному соборі святого Юра під час вечірньої великодньої Святої Літургії.

«Великдень – це найбільший день в історії людства та християнства», – зауважив проповідник.
Страсний тиждень, каже архиєрей, спричинила людина, бо підняла руку на Бога. Людина також спричинила війну в Україні.
«Але Бог завершить її тому що тут вбивають його дітей, братів та сестер. Тут плачуть сироти, вдови, матері», – переконаний архиєрей.
«Воскреслий вже в дорозі до нас, щоб діткнути нашого болю. Він також має рани. Таким він приходить до апостолів. Тома хотів переконатися чи то той самий Христос. Він тим самим промовляє до мене і до вас, до всіх, що смерть не є останнім словом тут на землі. Бо найперше слово – це Бог! В Бога є життя», – запевнив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

«Кому найперше з’явився Воскреслий Христос? Жінкам мироносицям. Чому він їм об’являється? Тому що вони йому служили. Бог об’являється тим, хто його любить і служить, ніж тим, хто його досліджує своїм розумом» – підкреслив проповідник. Сьогодні Він є у воскреслій дорозі до наших Захисників, за яких ми молимося. Ми знаємо, що вони не є переляканими, бо вони відповіли на своє «так» та пішли нас захищати і дарувати нам мирне небо. Вони також можуть мати сумніви, навіть у воскресну ніч. Тому Воскреслий Господи, іди до них, підтримай їх силою свого воскресіння», – додав владика Володимир.

Більше фото – тут

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...