В рамках візитації парафії Зіслання Святого Духа смт Івано-Франкове відбулася зустріч з парафіяльною радою

-
Post font size
+

У вівторок, 7 червня, працівники Курії під головуванням Протосинкела Львівської Архиєпархії владики Володимира звершили візит на парафію Зіслання Святого Духа смт Івано-Франкове. У рамках візитації, що триває, відбулася зустріч зі священниками та парафіяльною радою.

Учасники зустрічі: єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, Синкел у справах мирян о. Ігор Кунець, Економ Курії Львівської Архиєпархії о. Володимир Ольшанецький, протопресвітер Янівського деканату о. Ігор Микуш, Головний бухгалтер Курії п. Ірина Пашковська, Касир бухгалтерії Курії п. Валентина Бутенко, адміністратор парафії о. Іван Нижник, сотрудник о. Володимир Підгірний та члени парафіяльної ради.

На початку зустрічі владика Володимир подякував представникам парафіяльної ради за служіння та всі добрі справи, які вони зробили для парафії.
Учасники зустрічі обговорили пасторальні та фінансові питання.

У розмові Архиєрей пояснив, що суттю Церкви є душпастирство, парафіяльна спільнота, яка повинна об’єднуватися і показувати іншим приклад любові, бо перших християн пізнавали по любові між собою.

Відтак владика Володимир наголосив, що основним, спільним завданням візитації є зробити парафію у смт Івано-Франкове однією з кращих.
Серед основних думок, якими поділився Архиєрей, були думким про те, що храм збудований для того, щоб був відкритий і служити людям, а священник найперше є душпастирем.
Також він наголосив на важливості приступати до Святих Тайн – Сповіді та Святого Причастя – та катехизації дорослих.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання та виклики, що стосуються розвитку парафії. Зокрема, обговорили стратегію розвитку парафії, виклики та перспективи душпастирства у Івано-Франковому.

Також владика Володимир звершив візит ввічливості до Голови Івано-Франківської селищної ради пані Ірини Перун.

У розмові сторони обговорили роль Церкви в суспільному житті.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...