«Нехай Господь дарує вічні обійми»: Владика Володимир під час вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

-
Post font size
+

20 лютого 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив поминальну панахиду за Героями Небесної Сотні на Личакові та Меморіалі у Львові. Разом з архиєреєм у спільному молінні взяли участь військові капелани та священники різних християнських конфесій, а також представники влади та львів’яни.

Вшанування на Личакові

На полі почесних поховань №67 духовенство, влада та громадськість вшанували Героїв запаленими лампадками і квітами.

Відтак усі присутні єдналися у поминальній панахиді за полеглими Героями під час Революції Гідності.

У духовному слові владика Володимир підкреслив стійкість і витривалість українського народу, а також закликав продовжувати справу, яку розпочала Небесна Сотня на Майдані десять років тому.

«Так… чергова зустріч. Але зустріч тут, на цвинтарі, означає, що Герої живуть у нашій пам’яті і в нашій молитві. Великою річчю є стійкість і витривалість. Багато хто сумнівався, що після Помаранчевої революції наш народ знайде силу об’єднатися, вистояти. Ось прийшов черговий Майдан – Революція Гідності. Боротьба за те, що називається бути людиною обдаровананою гідністю. Сотня. Небесна Сотня. Число сто – глибока символіка безконечності», – зазначив єпископ-помічник.

«Та справа, яку вони почали на Майдані, триває вже десять років.
Десять років триває війна. Це роки стійкості нашого народу, роки вдячності за велике Боже чудо, що ми ще існуємо як держава, як народ.
У тій сотні також звучать імена послідовників, які віддавали і надалі віддають життя за рідну землю, державу, за нас.
Нашою гідністю буде те, що ми в єдності продовжуватимемо їхню справу», – додав владика Володимир.

На Меморіалі Героїв Небесної Сотні

На Меморіалі відбулася загальноміська акція «Ангели пам’яті». Участь взяли представники духовенства різних християнських конфесій, влади, родини Героїв Небесної Сотні, військові, діти, школярі, студенти та львів’яни.

Владика Володимир разом з духовенством звершили панахиду.

«Сьогодні є день молитовної пам’яті за Героїв Небесної Сотні. Ми триваємо у моліннях. З Личакова перейшли сюди, до Меморіалу.

Десять років тому ці люди, напевно, мали свої справи, плани у календарі. У них були родини, діти, батьки, найрідніші особи. Але щось їх спонукало піти на Майдан. Піти за тих, хто є за ними. Не піти проти когось. Це була боротьба і захист людей, які є за ними. А за ними – ми. Ті, хто стоїть тут і творить спільну молитву. Нехай Господь дарує Героям вічні обійми, вічну пам’ять, а ми продовжуємо за них пам’ятати на землі», – сказав у духовному слові єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Після молитви присутні вшанували Героїв, прикріпивши символічного ангела, якого напередодні виготовили школярі.

Останні новини

У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...