У Зальцбурзі владика Володимир взяв участь у дискусії про безпеку міжрелігійного діалогу у Європі

-
Post font size
+

25 січня 2024 року у м. Зальцбург, в межах тижня молитов за єдність християн, за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Володимира, відбулася дискусія на тему: «Міжрелігійний діалог: безпека через єдність у своїй різноманітності».

У вечорі дискусії взяли участь: депутат австрійського парламенту від християнсько-демократичної народної партії доктор Кудрун Фуклер, архиєпископ Зальцбургу доктор Франц Лакнер, равин єврейської громади міста Зальцбург Еліє Розен.

Дискусію провадив кореспондент католицького видання Die Tagespost Штефан Баєр.

Єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир під час дискусії пояснив присутнім чому Україна прагне бути частиною Європи посилаючись на те, що для українців залишаються важливими європейські християнські цінності. Також владика Володимир звернув увагу на велику небезпека, яку ми досвідчуємо на прикладі російської православної Церкви– інструменталізацію релігії.

Позаяк на окупованих територіях відбуваються переслідування вірних УГКЦ і Церкви як інституції.
Говорячи про майбутнє діалогу між релігіями владика Володимир підкреслив важливість та необхідність такого діалогу.
«Дуже важливо, щоб відбувалися зустрічі, люди пізнавали один одного, щоб бачили перед собою цінність і гідність людської особи», – переконаний владика Володимир.

На зустрічі були присутні представники різних організацій: австрійського парламенту, політики, підприємці. Також взяли участь священники УГКЦ, які на даний час здійснюють своє служіння в Австрії, зокрема душпастир української громади в Зальцбурзі о. Віталій Микитин, голова візантійського центру в м. Зальцбург о. Джон Рівз, а також протосинкел для вірних східних католицьких церков Австрії о. Юрій Коласа.

Серед важливих питань, які обговорили учасники були: питання майбутнього Європи, зокрема безпеки Європи. А також як різні релігії можуть долучитися до того, щоб сприяти гармонійному мирному співжитті між представниками різних релігій у Європі в майбутньому.

Було зазначено про великі небезпеки радикалізації та інструменталізації релігії в політичних цілях, які спричиняють ненависть, поділ і в кінцевому результаті загрожують небезпекою війни.

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...