«Це є момент, коли Бог посилає до свого народу апостола сьогодення», – Владика Володимир під час священничого рукоположення Андрія Пульса

-
Post font size
+

В ці серпневі дні дякуємо Богові за дар хрещення України, за немало століть християнства на нашій землі. Так, багато часу нас віддаляє від цієї події, але живемо донині спадщиною християнської віри. А скільки мучеників вірність Богові запечатали власною кров’ю. На це звернув увагу єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир під час проповіді до вірних у Архикатедральному соборі св. Юра у празник свв. сімох мчч. Макавеїв, і матері їх. У цей день Архиєрей звершив священниче рукоположення Андрія Пульса.

«Сьогодні дякуємо Богу за численні його добродійства»

«Дорогі паломники святоюрського пагорба Львова! Сьогоднішня мить єднає нас на спільній євхаристійній молитві, щоб подякувати Богові за численні його добродійства», – наголосив на початку проповіді Архиєрей. А також зазначив, що сьогодні Церква звершує пам’ять святих макавейських мучеників, які були жорстоко катовані за те, що не погодилися їсти заборонене м’ясо (2 Мак 7,1).
« Який чудовий приклад, особливо актуальний в наш час культури споживацтва. Напевно ці люди хотіли жити. Але виконання Божого закону був для них вище ніж будь-що на землі. Подивляємо мужність та стійкість у вірі їхньої матері Соломонії», – підкреслив проповідник, процитувавши ї слова-підбадьорення матері Соломонії на адресу наймолодшого сина: « Сину мій, змилуйся надо мною, що носила тебе в лоні 9 місяців, що годувала тебе 3 роки і вигодувала та й довела до цього віку, кормивши тебе. Молю тебе, дитино, поглянь на небо й землю, подивися на все, що в них є, і зрозумій, що все це Бог створив з нічого, і що й людський рід став існувати таким робом. Не бійся цього ката, а, гідний своїх братів, прийми смерть, щоб я могла тебе в Божому милосерді знову мати разом з братами” (2 Мак. 7, 27-29).

« У світлі певних останніх подій чуємо, що треба змінювати Божі заповіді, бо вони не актуальні. Хто це хоче робити, то тим самим прагне зайняти місце Бога чи стати Богом. Але залишається відкрите питання, а що далі? Запитаймо про це відважну матір макавейських мучеників», – зазначив він.

«Хрест був і є захистом перед ворогами, підтримкою на дорозі християнського життя і спасіння»

На переконання владики Володимира, Ісус Христос стільки зробив для людини, навіть віддав життя на хресті, щоб людина жила, а не зловживала Його милосердям. Ми спогадуємо похід із древом Чесного і Животворящого хреста.
«Сьогоднішній день дарує нам євангельське слово Івана, який сам витривав під хрестом до кінця, а згодом став свідком Воскресіння свого Вчителя і Господа. Ми чуємо детально розповідь про розп’яття Ісуса Христа. Він не помирав, аби лише померти, Він зробив це за мене і Тебе. Хрест супроводжує християн протягом століть. Хрест це більше ніж дерево, прикраса чи сувенір. Хрест був і є захистом перед ворогами, підтримкою на дорозі християнського життя і спасіння», – наголосив проповідник.

«В ці серпневі дні дякуємо Богові за дар хрещення України, за немало століть християнства на нашій землі. Так, багато часу нас віддаляє від цієї події, але живемо донині спадщиною християнської віри. А скільки мучеників вірність Богові запечатали власною кров’ю. На кожному етапі історії були апостоли свого часу. Ми вдячно споглядаємо на постать святого князя Володимира Великого, який не був ні єпископом ні священиком – і все ж вважається за пастиря, рівноапостольного, тобто рівного апостолам прикладом свого життя», – сказав Архиєрей.

«Це є момент, коли Бог посилає до свого народу апостола сьогодення»

«Сьогодні звершимо також священиче рукоположення нашого співбрата Андрія. Це є момент, коли Бог посилає до свого народу апостола сьогодення. Бог не кличе досконалих людей, від допомагає покликаним ставати досконалими. Як важливо бути відкритим на прийняття щедрих Божих благодатей, черпати силу у стіп хреста, вдивлятись і наслідувати мучеників різних епох!», – додав на завершення Преосвященний Володимир.

Фото – тут

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...