«Прошу бути свідками правди про Україну у світі», – Владика Володимир у Айнзідельні під час прощі за мир в Україні

-
Post font size
+

Христос є Правдою. Єдність з Отцем давала силу Ісусові йти далі. У цій єдності Він зміг перейти хресну дорогу. У єдності з Отцем Ісус служив людям. В Україні війна. Сьогодні для українського народу є два ключових слова: єдність і правда. Таємниця того, що Україна стоїть криється у нашій внутрішній єдності, а також в єдності зі світовою спільнотою.

Про це сказав єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у проповіді під час Святої Літургії з нагоди паломництва за мир в Україні до Марійського відпустового центру Айнзідельн (Швейцарія), у неділю 21 травня 2023 року.

Архиєрею співслужив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ владика Петро Лоза та запрошене духовенство.

Прощу організувала міжнародна католицька благодійна організація «Kirche in Not» (Церква в потребі)

У проповіді владика Володимир подякував світовій спільноті за солідарність і підтримку України, а також в контексті уривку Євангелія від Івана (Ів. 17. 1-11) закликав європейську спільноту плекати єдність і свідчити правду про Україну у світі.

«Вітаю всіх у Марійській святині. У домі Богородиці ніхто себе не відчуває чужим», – запевнив владика Володимир.

Коментуючи уривок недільного Євангелія від Івана, проповідник зауважив, що євангелист Іван має багато чого нам сказати, позаяк він пройшов з вчителем хресну дорогу на якій витривав до кінця. Ба більше під хрестом отримав Марію за матір і навпаки, став її сином.
Саме Іван, за його словами, показує приклад молитви до Отця.

«Правда. Що означає правда? Як би ми не представляли правду, вона є одна. Правда завжди вийде на світло. Це усвідомлення сьогодні є дуже важливим для українського народу. Заохочую нас бути свідками правди у світі», – сказав єпископ-помічник.

Також проповідник згадав про апостола Юду, якого бракувало в колі учнів після воскресіння, хоч він свого часу був покликаний до школи учнівства і наслідування Христа.

«Юда зрадив Ісуса. Це була головна причина чому його бракувало. Він зробив вибір відділитися від спільноти. Причина полягала в тому, що він відійшов на дистанцію від Бога. В такий спосіб апостол втратив довіру, зробив свій вибір. Він мав вільну волю, яка є подарунком Божої любові, яку Господь назад не забирає», – зазначив він.

Окремо владика Володимир подякував міжнародній католицькій благодійній організації «Kirche in Not», («Церква в потребі») що організували паломництво за мир в Україні. А також, за запрошення та багатолітню підтримку нашої Церкви в Україні починаючи з 90-х років.

«Дякую за солідарність і підтримку нашої Церкви і України. Дякую, що допомагаєте нам зцілювати рани війни. Почуття вдячності несу до престолу на Пресвяту Євхаристію», – сказав владика Володимир.

Опісля учасники паломництва взяли участь у панельній дискусії на тему: «15 місяців війни в Україні: наслідки для Європи, Швейцарії та Церкви».

Читайте також:«Будь ласка, не дайте Україні стікати кров’ю!» – Владика Володимир в інтерв’ю для Католицького видання Швейцарії

Останні новини

У неділю, 24 березня, в музеї Митрополита Андрея Шептицького, що в с. Прилбичах, відкрили виставку-продаж «Україно, Любове моя»...
26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...