Медичний капелан о. Олександр Руденко охрестив 16-річного Микиту із Бахмута в каплиці лікарні св. Миколая

-
Post font size
+

Медичний капелан Львівської Архиєпархії о. Олександр Руденко у каплиці Лікарні Святого Миколая, у Львові, звершив Таїнство Хрещення для 16-річного Микити із Бахмута та його мами Тетяни. Хресними батьками для мами із сином стали лікарі.

Як розповів у коментарі для пресслужби Львівської Архиєпархії о. Олександр Руденко розповів, що хлопець Микита ледь не загинув під час обстрілів у Бахмуті.

«До мене звернулися наші медики з проханням про хрещення. Я переконаний, що це було особисте і зріле рішення цього хлопця. Після декількох розмов, приготування ми його звершили. Я його також питався чи він хоче приватно чи не проти, щоб було публічно. Він не мав нічого проти, щоб це було висвітлено в медіа. . Вся комунікація проходила була через лікарів», – зазначив о. Олександр.

«Для мене це було дуже незвично. Вперше за 11 років я хрестив зрілу особу, не немовлятка. Я захоплений і подивляюся його міцністю, стійкістю через те, що він пережив і бачив, зокрема смерті його родичів на очах. Думаю, що в його серці давно був пошук Бога, роздуми про хрещення. Ці події, зокрема спілкування тут, на Галичині, ще більш підсилило в нього бажання прийняти Таїнство Хрещення», – сказав медичний капелан.

Отець Олександр поділився, що також переживав разом з хлопцем цю подію і йому щиро про це говорив. Сьогодні священник радіє, що народився ще один Христовий воєн, який буде нести його знамено через ціле своє життя.

Як повідомляють, на сторінці Першого медичного обєднання Львова, хлопця із 3-см уламком від снаряду біля серця два місяці тому доправили до Першого медоб’єднання Львова. У важкому стані. Везли понад тисячу кілометрів через усю країну. У день обстрілу загинув племінник Микити. Було поранено двоюрідного брата. У тіло ж самого Микити потрапило шість уламків. Один із них – зупинився просто біля серця. Нині Микита проходить реабілітацію і понад усе мріє повернутися додому – в Бахмут.

Фото – Перше медичне об’єднання Львова

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...