У Курії Львівської архиєпархії відбулася зустріч пасторального відділу

-
Post font size
+

У четвер, 16 березня 2023 року, у конференц-залі Курії Львівської Архиєпархії, за участі Протосинкела, єпископа-помічника владики Володимира відбулася зустріч пасторального відділу.

У зустрічі також взяли участь: Синкел у справах мирян, керівник пасторального відділу о. Ігор Кунець, керівник Катехитичного центру п. д-р. Віра Ценглевич, Голова Літургійної комісії о. Володимир Стефанишин, заступник Голови Комісії у справах молоді о. Орест Єлізаров, Референт у справах родини о. Михайло Пазиняк, Референт у справах охорони душпастирства здоров’я отець Тарас Гадомський, директор освітнього центру імені о. Юліана Дзеровича о. Юрій Карвацький, Голова комісії у справах мирян о. Тарас Карвацький та відповідальний за спорт о. Михайло Цегельський.

На початку зустрічі владика Володимир подякував працівникам за нагоду зустрічі, пригадав три основних душпастирських напрямки УГКЦ, а також попросив представників комісій та реферантур поділитися своїми напрацюваннями, викликами, з якими вони зустрілися та здобутками.

Владика Володимир пригадав, що ще напередодні повномасштабного вторгнення Церква визначила своє покликання на найближчі роки. Було видано синодальне послання “Надія, до якої кличе нас Господь”.

За Божею волею так склалося, що це послання дуже точно відповідає сьогоднішнім обставинам життя України, а УГКЦ прагне бути Церквою, яка зцілює рани і травми війни.

Відтак архиєрей назвав три душпастирських пріоритети на найближчі роки і попросив пасторальний відділ звернути на них особливу увагу. Серед них: “Дорога зцілення ран та лікування травм; Близькість і практична увага до убогих і маргіналізованих; Християнська сім’я – домашня церква».

“Ми добре знаємо як працювали, коли почалася війна. Кожен робив, що міг. Ми всі тримаємося, бо тримається найперше народ. Дякую Вам за працю і хочу зараз почути вас”,— сказав Протосинкел Львівської Архиєпархії.

Відтак кожен представник комісії чи референтури ділився своїми напрацюваннями і труднощами.

Під час зустрічі також згадали про те, що цей рік присвячений 90-річчю Блаженнішого Любомира, що варто брати до уваги організовуючи заходи в Архиєпархії.
Окремо наголосили на важливості передподружніх навчань, обговорили питання капелана в освіті та інші.

Останні новини

7 вересня 2024 року, о 17:30, в Архикатедральний Собор св. Юрія, до 40 річчя відходу у вічність Блаженнішого...
У п’ятницю, 6 вересня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла єпископ-помічник Львівської архиєпархії Владика...
У кожної спільноти є власні вкрай важливі спогади минувшини, власний поколіннєвий контекст. Але минуле — це не просто...
5 вересня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка», за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії Владики Володимира, відбулася презентація...
У середу, 4 вересня 2024 року, у приміщенні курії Львівської Архиєпархії Протосинкел Владика Володимир представив п. Оресту Чемерису,...