«Вони нас об’єднують у відчуттях болю та солідарності»: в останню суботу травня звершили панахиду на могилах новітніх героїв на Личакові

-
Post font size
+

У суботу, 28 травня, Архиєреї УГКЦ – Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський Борис та єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир – у співслужінні військових капеланів звершили панахиду на могилах новітніх героїв на Личакові.

Моління розпочалося на полі почесних поховань 86, де владика Володимир спільно з військовими капеланами звершив панахиду та звернувся з душпастирським словом до родин героїв.

На переконання Архиєрея, новітні герої України мають для нас сьогодні особливу місію, оскільки вони нас об’єднують у відчутті болю та солідарності.

«Ще маємо пасхальний час, на нашій землі ще лине пасхальна пісня, дає надію у Воскресінні Христовому. Якщо б ми не були віруючими людьми, практикуючими християнами майже нереально було б знести цей біль», – зазначає Архиєрей.
Владика Володимир також зауважив, що людині значно легше терпіти чи страждати тоді, коли вона знає для чого це робить.
«Наші герої віддали життя за святу справу – за нас з вами. Каже Ісус Христос, що немає більшої любові, чим віддати своє життя за інших. Тому разом з відчуттями глибокого болю, змішане разом зі сльозами нехай все ж таки буде відчуття гордості і усвідомлення, ким ми є і для кого живемо», – підкреслив він.

«Ми сумуємо, нам прикро, але наші герої не за це вмирали, щоб ми лише сумували. Ми потребуємо багато сили, щоб жити і відбудовувати ту землю за яку вони віддали життя. Нехай Господь дарує їм вічну пам’ять, вічні обійми, а також обтирає сльози нашого смутку», – додав на завершення єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Продовжилася молитва за участі Архиєпископа і Митрополита Бориса на полях почесних поховань 67 та 76, на могилах Небесної сотні, героїв АТО та новітніх героїв.

Там владики в особливий спосіб молитовно згадали про Героя України Андрія Соколенка, який загинув 17 травня 2015 року в с. Троїцьке Попаснянського району Луганської області, вшановуючи сьому річницю його відходу до вічності.

У своєму слові Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський висловив слова співчуття та підтримки родинам героїв.

Він зауважив, що в нашій історії повторюється велика кривда та несправедливість.

«Ми уповаємо передусім на Господа. Українці за кордоном – це люди, які втікали від біди і насилля. Наша ціла тотожність є пов’язана з тим, щоби в Україні була справедливість і Божа правда. Останні роки ми переживаємо глибоко разом з вами. Багато хто з нашої спільноти пішов захищати гідність українця, гідність вільного світу. Приклад українських героїв сьогодні захоплює світ. Як ніколи в історії людства, триває війна за справедливість. Вічна пам’ять усім, хто віддав своє життя. Дякуємо вам за ваших синів, чоловіків, братів і сестер», – сказав владика Борис.

Відтак владики мали можливість особисто зустрітися та поспілкуватися з родинами героїв.

Пригадаємо, що від 2014 року в останню суботу місяця з ініціативи військових капеланів Львівської Архиєпархії звершується панахида на могилах новітніх героїв, за участі їхніх родин.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...