На свято Миколая Митрополит Ігор звершив молебень у Пологовому будинку ЛОКЛ і благословив новонароджених

-
Post font size
+

Дев’ятеро немовляток, які побачили світ у Пологовому будинку Львівської обласної клінічної лікарні, на свято Миколая отримали благословення від Преосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря.

Митрополит відвідав Пологовому будинку ЛОКЛ із нагоди 15-ліття освячення капличку Святого Миколая. Владика на запрошення отця Михайла Цегельського відслужив молебень до Святого Миколая.

Після завершення молитви Архиєпископ подякував медикам за їхню працю і вручив грамоти колективу Пологового будинку та генеральному директору лікарні Михайлові Гичці.

У грамоті зокрема йдеться:

«Праця медичного працівника ― це радість співпраці з Богом у даруванні життя та оздоровлення недужих. Дякую вам, що з відданістю докладаєте свої зусилля задля збереження здоров’я і життя людини. Нехай буття й надалі буде сповнене квітучої енергії, праця приносить радість і щедрі плоди, а Всемилостивий Бог нехай обдаровує ласками і всякими щедротами, здоров’ям, витривалістю духа на многая літа»

Митрополит Ігор пригадав, що в той час, коли освячував лікарняну капличку, на лікуванні перебувала вагітна жінка, яка мала хворе серце, та завдяки старанням і професійності лікарів, народила здорову донечку, а за кілька років ще одну. Як підкреслив Архиєпископ, ця жінка отримала Господнє благословення і опіку Святого Миколая.

Молімося, бо переживаємо дуже складні часи, просімо, Бога, щоб ця війна якнайшвидше завершилася. Щоб наші молитви наші зусилля, свою працю присвячуймо на допомогу ближнім і на славу Божу. Хай Господь усіх вас благословляє, дає сили духа, рівноваги розуму в усіх труднощах і викликах. Ніколи не здаваймося, а старайтеся свої завдання виконати сумлінно до кінця. Ми молимося за вас усіх, ― наголосив Митрополит.

Владика Ігор звернувся до лікарів, закликавши їх приходити до каплиці з молитвою, особливо перед складними операціями, і просити святого Миколая, щоб опікувався і допомагав.

Під час зустрічі з Митрополитом до Пологового будинку також завітали пластуни з Вифлеємським Вогнем, віншуванням і пластовою піснею.

Пологовий будинок ― це особливе місце, адже тут приходять на світ діточки, які ощасливлюють своїх рідних. Тут прекрасний колектив, який допомагає народженню. Маємо сьогодні особливу радість зустрічі з Вами, Високопреосвященний Митрополите, ― підкреслив отець Михайло Цегельський, звернувшись до владики Ігоря.

Опісля Архиєпископ із подарунками провідав породіль, поспілкувався і поблагословив новонароджених немовлят.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...