Владика Володимир на празник великого князя Володимира: «Кожний пастир повинен йти в одному напрямку зі своїм стадом»

-
Post font size
+

Якщо пастир зі своїм стадом розійдуться у напрямку, тоді автоматично серед стада постануть свої пастирі і то кілька відразу. Натомість святий Володимир бажав єдності у своєму краю, тому йшов в одному напрямку зі своїм народом. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир у храмі св. Володимира пансіонату Сідус у Східниці, з нагоди храмового празнику.

У своїй проповіді владика Володимир вказав на непростий час, в якому проживає сучасна людина. «Часто говоримо, що є непростий час, але ніхто не обіцяв, що буде легким», – пригадав він і підкреслив, що кожний період і навіть такий непростий час є важливим для того, щоб пізнати цінність того, що маємо.


«Маємо георгафічні вершини і низини. Проте зауважмо, що гора може бути горою лише тоді, коли поруч є низина», – наголосив він.

Наголосивши на сьогоднішньому святі святого великого князя Володимира, Архиєрей попросив не створювати собі ілюзії про святих людей. На його переконання, важливо розуміти, що кожний святий завершив життя досконало, але до цього проживав його дуже різно: кожний зі своїми промахами і гріхами. Не винятком був також святий князь Володимир. За життя мав дуже різні промахи і гріхи, але увійшов в історію як хреститель нашого народу.
«Для чого йому це було?», – закликає замислитися проповідник.

«Незважаючи на те, що він мав посаду і міг спокійно жити, йому довелося людей переконувати хреститися, бо не всі хотіли добровільно це робити для того, щоб йти зі своїм народом в одному напрямку».

Владика Володимир вказав на уривок сьогоднішнього Євангеліє, в якому згадується пастир, що розуміє важливість крокувати зі своїм стадом в одному напрямку.
«Саме тому, що святий Володимир бажав єдності у своєму краю, йшов в одному напрямку зі своїм народом», – додав на завершення він.

Останні новини

У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...