«Церква тут вже є, хоч ще потрібний храм»: Єпископ-помічник ЛА освятив наріжний камінь храму Зіслання Святого Духа у Сокільниках

-
Post font size
+

На свято Введення до храму Пресвятої Богородиці єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимира освятив наріжний камінь храму Зіслання Святого Духа у Сокільниках. Архиєрею співслужили священники Львівської архиєпархії.

«Ми освятили наріжний камінь для храму Зіслання Святого Духа, але Церква тут вже є. Бо Ви є цією живою Церквою. Ще потрібно храм. Дуже надіюся, що він буде мати тут достатньо місця, хоч бачу, що на цій ділянці вам вже бракує місця», — зауважив владика Володимир.

Архиєрей подякував громаді вірних за участь в освяченні, підкресливши, що сама громада є живою Церквою, яка світить.

«Тут нема світла як такого, бо нема храму, але місце є освітлене зірками, сонцем, місяцем, що є знаком Божої присутності», — підкреслив він.

«Сьогодні маємо празник Введення до храму Пресвятої Богородиці, де дуже чітко показується роль храму в житті людини. Бог є скрізь, але храм є нашою духовною лікарнею. Це є школа життя і виховання. Школа, у якій зцілюємося і через яку йдемо до вічності через Святі Таїнства», — додав єпископ-помічник.

«Дякую о. Юрію, адміністратору парафії. Вже багато є. Дякую, що згуртували нашу громаду, що молитеся разом. Думаю, що Господь нам також допоможе. Ми призивали Його поміч на це місце, щоб якнайшвидше цей храм був споруджений», — сказав він.

«Ми вже сьогодні молилися за добродії, ктиторів. Інвестиція у храм є дуже мудрою. Бо буде стояти храм, нас вже не буде, в ньому буде до кінця світу линути молитва за нас, добродіїв. Нехай Господь Бог нам товаришує», — додав Преосвященніший Володимир.

В свою чергу о. Юрій Кіндрацький подякував архиєрею за підтримку і супровід парафії у цьому, за його словами, нелегкому, але точному Божому шляху.
«Дякую, що пам’ятаєте про нас у своїх молитвах. Й надалі проситиму Вашої батьківської підтримки і благословення, щоб звершити цей шлях», — сказав адміністратор парафії Зіслання Святого Духа.

Як ми повідомляли, На свято Введення в храм Пресвятої Богородиці в Сокільниках освятять хрест і камінь під нову церкву

Останні новини

З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...