На свято Введення в храм Пресвятої Богородиці в Сокільниках освятять хрест і камінь під нову церкву

-
Post font size
+

Цієї неділі, 4 грудня, відбудеться освячення наріжного каменю і хреста в Сокільниках, на місці, де збудують храм Зіслання Святого Духа.

Цей шлях разом зі своєю парафіяльною спільнотою ми проходили досить довго. Для нас дуже символічно, що освячення відбудеться саме на свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, бо в цей день два роки тому нас благословив Митрополит Ігор, ми отримали антимінс та відслужили першу Божественну Літургію, щоправда, в офісному приміщенні, де на той час збиралися. Ми пів року молилися там, а потім у нас те приміщення забрали. Та за той час наша спільнота зросла до понад 60 осіб, ― розповів отець Юрій Кіндрацький.

Ідея звести храм на тому місці належить отцеві Юрію.

Очікуючи, коли збудують будинок, в якому купив житло, якось поспілкувався із забудовником, розпитавши, чи можна поруч звести храм. Він не був проти. А 28 травня 2019 року до мене підійшла наша сусідка, яка знала мене з попередньої парафії, і поділилася думками, що було б добре в тому районі Сокільник мати греко-католицьку церкву. Про це я поспілкувався з Митрополитом Ігорем та єпископом-помічником Володимиром. І вони призначили мене адміністратором, ― додав священник.

Із того часу спільнота продовжує зростати як спільнота.

Разом їздимо на прощі, відвідуємо відпустові місця в Україні та поза її межами, щонеділі багато наших парафіян гуртуються, щоб разом молитися Божественну Літургію та їздимо до храму Преображення Господнього в с. Скнилів. Декілька місяців тому започаткували жіночу спільноту, в якій відбувається молитва, читання Святого Письма та ділення досвідом. А чоловіки єднаються не тільки під час гри у футбол, а й своєю працею на славу Божу, допомагаючи тоді, коли є потреба, ― зазначив отець Юрій.

Планують також будівництво ораторії, адже без приміщення досить складно працювати з дітьми.

Ми раніше проводили різні табори, ораторії. Доброю традицією стало святкувати Миколая для дітей ― відвідуємо сім’ї, наших парафіян, дітвору це дуже тішить, ― ділиться священник. ― Я переконаний, що нам вдасться невдовзі мати свою церкву, адже люди, які є в нашій парафії, дуже відкриті і готові допомагати. Я щоденно відкриваю їх із нових сторін і радію, що Господь звів наші дороги.

Останні новини

"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....
Цими вихідними, 12-14 квітня, у Зарваниці зібрані духівники, координатори, голови осередків молодіжного руху нашої Церкви «Українська молодь —...