«Ми всі як християни є під Її омофором»,— Єпископ — помічник ЛА звершив Молебень біля фігури Богородиці на Мазепи

-
Post font size
+

Що для вас означає свято Покрову Пресвятої Богородиці? Найперше — захист Матері Божої. Захист перед війною — прагнення миру. Захист перед злом… Над цим роздумував єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у своєму духовному слові під час Молебню до Богородиці, біля фігури на вулиці Мазепи на свято Покрову Пресвятої Богородиці.

«Щиро кажучи маю дуже гарні спогади, навіть сентимент, коли приходжу на це місце, щоб разом з вами молитися. Ще більше радію, що ви так чисельно зібралися і є живою Церковю. Бо християнин — це не той, хто має свідоцтво про хрещення. Це не є талісман для спасіння. Християнство — це життя на щодень. Сьогодні маємо чудове свято»,— поділився архиєрей.
І додав: «Коли я споглядаю на Богородицю, на її фігуру, то думаю, що нам варто просити Її про захист перед нами самими . Бо людство може само себе знищити»
«Просімо про єдність у нашій спільноті, у цій громаді»,— наголосив він.
Відтак зауважив, природньо, що люди мають різні думки. Тому символічно Богородиця простягає дві руки, що це означає, що так може бути.
«Але її руки є об’єднані омофором. Всі ми як християни є під її опікою, під її омофором»,— підкреслив владика Володимир.

Покора показує на її велич. Велич полягає не в в словах, а у справах людини. Самі діла показують наскільки людина є величною.Постараймося хоч в якійсь мірі її наслідувати. Докінця нам не вийде, але стараймося боротися проти спокус через молитву і піст. Бо молитва — це також є наша розмова з Богом. Нам важливо насамперед бути з Богом, а не боротися зі спокусами. Тоді Бог є разом з нами і спокуса не може увійти у наше життя. Бо де появлявся Ісус, там зла сила відступала»,— сказав архиєрей.
«Молімося за всіх захисників, а також за тих, хто для нас є захисниками, бо ми всі потребуємо певного захисту»,— попросив Преосвященний Володимир.

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...