Владика Володимир освятив каплицю в одній з військових частин Львова під звуки сирени

-
Post font size
+

Напередодні свята покрову Пресвятої Богородиці, у четвер 13 жовтня 2022 року, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив освячення каплиці на території однієї з військових частин Львова. Архиєрею співслужили військові капелани.

У своєму душпастирському слові архиєрей зауважив, що це місце у військовій частині і сьогоднішня подія є святом радості серед смутку, бо тут пролилася кров. Ця каплиця немов би повстала на жертві крові.
Як християни, каже владика Володимир, ми знаємо історію Ісуса Христа, якого прибили до хреста і думали, що коли він помре, його історія закінчиться, але він воскрес і повстала велика християнська родина.
«Ворог думав, що він принесе певні жертви, люди будуть застрашені, але на цьому місці повстала каплиця, де ми сьогодні зібралися довкола неї. Під час освячення престолу був такий момент, можливо не всі бачили, ми його накривали білими покривалами. Коли священник покладає покривало на престол – це символізує, як мама пеленає новонароджену дитину. Мені прийшла така думка, коли я побачив фото п. Світлани, яка стала жертвою. Це немов би її материнські руки сьогодні серед наших священників покрили цей престіл, його пеленали для того, щоб тут було життя», – зауважив владика Володимир.

І додав: «Щоб тут служилися Святі Літургії. Для того, щоб тут безкровна жертва давала всім вам силу жити далі. Так буде, бо кінцево добро перемагає зло».
«Дуже прикро, що є жертва, але на крові народжується нова нація, нова свідомість людей. Тому я вас всіх вітаю з нагоди цієї події – освячення каплиці. Дякую всім жертводавцям – нашому Гарнізонному храму…», – сказав архиєрей. Його слово перервала сирена повітряної тривоги. «Каплицю освятити ми встигли. Щиро всім дякую. Слава Ісусу Христу!» – додав під звуки сирени єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...