Освячення храму святого Василія Великого у Львові

-
Post font size
+

12 липня 2021 року, в день свята святих славних і всехвальних, і первоверховних апостолів Петра і Павла, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив освячення храму святого Василія Великого у Львові (вул. Шевченка, 388-408, Рясне-1).

Освяченню храму передували місії, які на парафії провело Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. В часі кількаденних молінь тут перебувала Зарваницька ікона Богородиці.

До знаменної події – освячення новозбудованої святині – долучилося місцеве та запрошене духовенство, а також численні вірні – парафіяни та гості, що відвідали святкування або ж молилися за посередництвом онлайн-трансляції.

Після освячення храму Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію. Відтак було зачитано документ, що потверджує освячення храму, а також вручено нагороди. Адміністраторові парафії о. Володимирові Гоцанюку Митрополит Львівський надав право носити нагрудний хрест із прикрасами, а сотрудникові парафії о. Павлові Заболітному – жовтий нагрудний хрест. Також подячні грамоти з нагоди освячення храму одержали жертводавці, що спричинилися до його побудови.

Адміністратор парафії святого Василія Великого у свою чергу висловив подяку Митрополитові Ігореві за благословення побудови святині, підтримку та допомогу, а відтак – освячення новозбудованого храму. Опісля відбувся Чин освячення води та окроплення вірних, яке звершив Архиєрей, уділяючи своє благословення.

Урочистості продовжилися святковим концертом багатьох виконавців та співочих колективів Львова.

Світлини парафії святого Василія Великого

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...