Владика Володимир на Різдво Богородиці: «Вірна Богові і витривала у молитві людина отримує більше, чим може подумати»

-
Post font size
+

Йоаким та Анна отримали від Бога дитину, яка розв’язала їхню родинну кризу, бо бездітність вважалася в цей період карою. Більше того, їхня дитина стала матір’ю Божого Сина. Нехай думка про це буде підтримкою для нас усіх. Про це сказав у день празника Різдва Пресвятої Богородиці єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир під час Архиєрейської Літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у с. Солонка. Єпископу-помічнику співслужили священники Львівської Архиєпархії.

Під час Літургії було зачитано Декрет Митрополита Ігоря, згідно з яким отця Романа Гаранджу іменовано парохом парафії Різдва Пресвятої Богородиці у с. Солонка (вул. Польова). Від імені Митрополита Ігоря єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир звершив чин введення в уряд пароха новоіменованого священника.

У проповіді, яку промовив ієрм. Петро (Федюк) ЗНІ, священник вказав на те, що у празнику Різдва Пресвятої Богородиці нам дуже важливо зрозуміти, що те, що є неможливо для людини і для природи, є можливим для Бога.

На переконання ієрм. Петра, у житті важливо ніколи не втрачати надію і довіру до Бога.
«Важливо, щоб ми повірили, що Господь, який прийшов у цей світ ніколи нас не залишає, Він завжди з нами. Нехай радість сьогоднішнього свята кожного з нас наповнить вірою, надією, материнською любов’ю, тою радістю, якою раділи Йоаким і Анна, Пресвята Богородиця, коли привели у світ своїх дітей. Тою радістю також радіють наші родини, коли народжуються діти. А сьогодні радіє небо і земля приходом Богородиці у цей світ. Отож і ми дякуймо за дар життя і ділімся радістю», – сказав ієрм. Петро.

Владика Володимир у своєму слові вказав на важливість свят, які серед будніх днів зігрівають нас своїм теплом. У свято, – каже єпископ-помічник, – ми бачимо, що легко є бути вірним Богові, молитися, коли в житті все є добре. Проте, коли трапляються нам випробовування і здається, що Бог є далеко і Він нас абсолютно не чує, значно важче йти дорогою християнського життя.

Архиєрей пригадав історію старенького священника з монастиря редемптористів: «Пригадую випадок з монастиря, в якому жив старший священник і молодші брати йому регулярно міряли тиск. Одного разу його тиск був високим і він просив ліків і допомоги, проте, як тільки він внормувався, священник сказав – нехай діється Божа воля»
Владика Володимир пояснив, що історія з старшим священником є відображенням нашого життя.

«Якщо людина є вірна Богові, витривала у молитві, тоді вона отримує набагато більше, ніж може подумати», – переконаний єпископ-помічник.

Опісля спільної молитви відбулося освячення води та обхід довкола храму з процесією.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...