Владика Володимир: «Людина вибравши зло, завжди має шанс навернутися в напрямку добра»

-
Post font size
+

Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час розважань на Божим Словом в Архикатедральному соборі св. Юра у понеділок, 27 грудня 2021 року,.

Лк. 19, 37-44.

37. В той час, коли наблизився Ісус до спуску з Оливної гори, вся громада його учнів, радіючи, почала сильним голосом хвалити Бога за всі чуда, що бачили, 38. кажучи:

Благословен цар, що йде в ім’я Господнє!

Мир на небі і слава на висотах!

39. Деякі з фарисеїв, що були в юрбі, сказали йому:

– Учителю, заборони твоїм учням.

40. Він відповів:

– Кажу вам: коли ці замовчать, каміння кричатиме.

41. І як наблизився і побачив місто, він над ним заплакав, 42. кажучи:

– Якби й ти цього дня зрозуміло те, що веде до твого миру! Але тепер воно закрите перед твоїми очима. 43. Прийдуть бо дні на тебе, і вороги твої валом тебе оточать, і тебе обляжуть, і стиснуть тебе звідусіль; 44. вони розчавлять тебе і твоїх дітей, які будуть у тобі, і не зоставлять у тебе каменя на камені, за те, що ти не зрозуміло часу твоїх відвідин.

«Читаючи першу частину сьогоднішнього Євангелія, складається враження, що сьогодні вербна неділя і ми готуємося до Великодня. Хоча, якщо подивитися на глибший елемент цієї притчі, то побачимо, що тут йдеться про радість і про прославу на висотах», – зазначив проповідник.
І додав: «Хто ніс прославу? Пастушки, якщо повернемося на початок Євангелія від Луки, то побачимо постать пастушків, які йдуть до Вифлеєму радіти і прославляти Бога».
У другій частині Євангелія, – продовжує свою думку Архиєрей, – також зустрічаємо великодні мотиви: Оливна гора, Єрусалим. Загроза упадку і віднови цього міста у постаті воскресіння Ісуса Христа.
«Тут найважливіше, що Ісус є дуже сумним. Він немовби плаче над Єрусалимом, бо бачить, що місто чекало на Месію, але не прийняло Його», – підкреслює він.
І додає на завершення: «Але людина вибравши зло, завжди має шанс навернутися в напрямку добра».

Останні новини

У перший понеділок місяця, 6 травня 2024 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбувся молитовний вечір для медиків...
8 травня 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив екуменічну панахиду біля пам'ятного хреста на місці колишнього...
3 травня упокоївся у Бозі отець Микола Балух. Хай Господь прийме отця Миколу у батьківські обійми та дарує...
Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...