Владика Володимир під час ІІ Молитовного сніданку: “Розділяти трапезу з іншими – це дуже родинна традиція”

-
Post font size
+

У п’ятницю, 10 вересня 2021 року, в приміщенні трапезної Українського Католицького Університету у Львові відбувся другий Молитовний сніданок.

У заході взяв участь єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир та представники інших релігійних конфесій, влади міста й області різних рівнів. А також члени громадських організацій, медики, освітяни та інші діячі.

Преосвященний Володимир поблагословив Молитовний сніданок та звернувся з вітальним словом до усіх присутніх.

“Сьогоднішня зустріч подібна до сніданку апостолів з Ісусом після Його воскресіння”, –підкреслив владика Володимир і наголосив на цінності моменту ділення трапезою. На його переконання, це дуже родинна традиція.

Відтак Архиєрей запросив усіх присутніх помолитися молитву Праведного Митрополита Андрея за українські родини.

Молитва за українську родину

Боже великий, Боже отців наших! Дай нашому народові якнайбільше добрих, святих християнських родин, досконалим взірцем насідування для яких буде приклад Святої Родини. Дай нам таких батьків, які голосно й відверто признавалися б до Божого Твого Євангелія і до Твого служіння. Дай нам батьків, які для своїх дітей були б прикладом християнського життя, правдивими опікунами та добрими провідниками у житті. Дай нам таких матерів, які вміли б добре, по-християнськи, виховувати своїх дітей, а для своїх чоловіків були б допомогою, потіхою та доброю порадою.

Дай нам таких дітей, які були б потіхою для своїх батьків і славою та красою свого народу. Змилуйся і благослови, Всемогутній Боже, український народ. Подаруй йому ласку щирого покаяння й правдивого навернення та вірно – в єдності і злагоді, любові та взаємопрощенні – Тобі служити і доступити колись вічної нагороди в Небі, бо Тобі, Боже, у Святій Тройці Єдиний, – Отче, Сину і Духу Святий, належить вся слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

Пригадаємо, що Молитовний сніданок – це ініціатива Ради Церков, яка має на меті зібрати за одним столом впливових громадян міста, щоб будувати громадські зв’язки на християнських цінностях. У Львові Молитовний сніданок відбувся вдруге.

Останні новини

У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...