«Покаяння – це не лише навернення до Бога, а передусім відповідь людини на Його любов», — Преосвященний Володимир у Сиропусний вівторок

-
Post font size
+

Молитовне життя — це важливий спосіб відновлення людини. Тому важливо, за словами Ісуса, вставати і молитися, щоб не ввійти у спокусу. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир під час роздумів над Євангелієм у Сиропусний вівторок.

«Відомо, що однією з причин безсоння може бути нервово-емоційне збудження. Проте, чуємо, що коли Ісус Христос перебуває в передстрастній агонії, то апостоли, навпаки, в цей час сплять, як би це дивно не було. Невже їм байдужа доля Вчителя?», — замислюється Архиєрей.
Євангельське слово говорить, – веде далі мову владика Володимир – що Ісус знаходить своїх апостолів сплячими від смутку. Так, смуток виснажує, забирає життєдайні сили. Природно, що тоді організм намагається через сон відновитися.

«Важливим способом відновлення людини є її молитовне життя, тому важливо, зі слів Ісуса, вставати і молитися, щоб не ввійти у спокусу. Спокуса ще не є гріхом, але потрібні сили, щоб їй опертися. Сама людина не в стані це зробити, вона потребує Бога, а молитва є якраз єдністю з Богом. Ісус сам є чудовим прикладом молитовної єдності з Отцем Небесним», — переконаний єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Владика Володимир переконаний, що Ісусові було боляче спостерігати за поведінкою учнів, яких Він сам вибрав, покликав, їм довіряв. Проте навіть в момент упадку Він не перестає їм довіряти. «Сльози Петра є відповіддю на люблячий погляд Вчителя. Тому покаяння не є лише наверненням до Бога, а передусім відповіддю людини на Його любов», — переконаний Преосвященний Володимир.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....