«Насамперед добрий батько є опікуном», — владика Володимир під час Форуму батька

-
Post font size
+

Знаково, що сьогодні формується спільнота чоловіків. Ми стереотипно звикли, що при Церкві всі спільноти переважно жіночого роду. Жінки часто є більш активними у щоденному житті Церкви, але так важливо є чоловікам усвідомлювати свою роль та вчитися творити особливу християнську спільноту Церкви. На це звернув увагу єпископ-помічник Львівської архиєпархії Преосвященний Володимир під час вступного слова на Форумі батька.

«Ким є батько в родині?», — запитує архиєрей і відповідає: «Насамперед батько неповинен бути тягарем чи якимось соціальним проєктом. Він є тим, хто найперше є опікуном».

Владика Володимир зауважив, що найкращим прикладом батьківства є святий Йосиф.  Навіть папа Франциск проголосив  2021 рік – роком святого Йосифа.

За його словами важливим титулом святого Йосифа є опікунство. Він був опікуном Пресвятої Богородиці і дитятка Ісуса. «Навіть, коли були драматичні події він брав їх у свої руки. Коли ангел йому з’являвся і казав разом з дитям  і Марією втікати до Єгипту.  То він не будив Марію,  щоб вона вбирала дитину, бо зазвичай мама є відповідальна за домашні гардероби, а сам зібрав речі. Він був не тільки лідером, а також й опікуном», — пригадав Преосвященніший Володимир.

«Будьте добрими опікунами ваших дружин, ваших дітей, тобто ваших родин. Тому що дружина прагне у вашій особі бачити чоловіка і батька дітей. Завжди є спокуси в жінок перевиховати хлопця перед одруженням чи змінити і навернути. Кожна родина потребує батька, чоловіка. Тому будьте добрим батьком, а святий Йосиф нехай буде для вас не лише прикладом, а також й молитовним покровителем», — побажав на завершення єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....