У Стрию похоронили п. Віру Шевчук, маму Глави УГКЦ

-
Post font size
+

13 квітня 2021 року у Стрию відбулися похоронні Богослуження і погребення п. Віри Шевчук, матері Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Заупокійну Божественну Літургію очолив сам Глава УГКЦ у співслужінні чисельного єпископства УГКЦ, серед якого, зокрема, участь у похороні взяв Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. Долучився до заупокійних Богослужень також владика Едвард Кава, єпископ-помічник Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, який наприкінці зачитав лист-співчуття від імені всієї Єпископської Конференції. Окрім того, співслужило єпископам духовенство з різних куточків України, в тому числі й з Львівської Архиєпархії.

Проповідь про благословенне материнство п. Віри Шевчук виголосив Преосвященний владика Тарас, єпарх Стрийський, а по завершенні Божественної Літургії зі словом співчуття від імені Синоду Єпископів УГКЦ до Блаженнішого Святослава звернувся Преосвященний владика Ярослав, єпарх Самбірсько-Дрогобицький.

Відтак Блаженніший Святослав виголосив своє слово, у якому від імені покійної матері п. Віри Шевчук, батька Юрія і всієї родини Шевчуків подякував усім за співчуття, увагу, підтримку та допомогу. Особливо тим духовним особам і лікарям, які доглядали за його матір’ю в останні роки життя.

Глава УГКЦ зворушено розповів, що останнім часом він мусив втішати дуже багатьох людей, але сьогодні не може втішити самого себе. За його словами, тільки той розуміє біль втрати мами, хто сам його пережив.

«Але я хочу, щоб мій біль сьогодні перетворився на проповідь – проповідь християнської віри у воскреслого Христа. Проповідь християнської віри в безсмертя людської душі. Проповідь нашої віри в те, що смерть і страждання у житті людини не мають останнього слова. Нам так тяжко відпускати з наших людських обіймів нашу маму!.. Але єдиною втіхою сьогодні є те, що з наших людських обіймів ми її передаємо в обійми самого Бога, який може краще її обійняти, ніж ми, люди, тут, на землі», – зазначив Блаженніший Святослав.

За упокій новопереставленої слуги Божої Віри до храму Святих Володимира і Ольги у Стрию прийшли помолитися чимало вірних, а тисячі людей єдналися в молитві за допомогою онлайн-трансляції, яку проводило «Живе телебачення».

Похоронили п. Віру Шевчук на міському кладовищі у Стрию.

У ці нелегкі дні спільнота духовенства та вірних Львівської Архиєпархії єднаються у молитві із Главою нашої Церкви, молячись за блаженний упокій пані Віри.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ
Фото – Олександр Савранський

Останні новини

У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...