У Крехові відбулася Архиєпархіяльна проща спільнот «Матері в молитві». Фоторепортаж

-
Post font size
+

У суботу 21 серпня 2021 р., у Крехівському василиянському монастирі відбувся з’їзд християнського об’єднання вірних “Рух матері в молитві Львівської Архиєпархії УГКЦ. Присвячений 20-літтю створення спільнот в Україні та року Біблії.

Як повідомив у коментарі для пресслужби Курії Львівської Архиєпархії сотрудник храму Всіх святих українського народу о. Микола Білецький на прощу для спільної молитви прибули слугині і членкині спільнот з 15 деканатів і гості з сусідніх єпархій.

«Кількість учасників перевищувала 800 осіб. Приємно було бачити усміхнені обличчя матерів, і з великим життєвим та духовним досвідом, які молилися ще у підпіллі, і зовсім молодих жінок, які розуміють важливість материнської молитви для доброї долі своїх дітей, родин.
Завдяки сучасним технологіям, могли єднатися з учасницями осередків Америки, Канади, Франції, Італії», – розповів священник Микола Білецький.
Важливою складовою стала присутність великої кількості отців-духівників, які прибули зі своїми спільнотами.

Програма з’їзду містила подяку усім хто благословив, організував, підтримував, розвивав рух в Україні, спільну молитву матерів, Архиєрейську Божественну Літургію, яку звершив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший владика Володимир.

«Сьогодні дякуємо Богові за наших молитовних матерів. Хочемо запросити Богородицю в наше життя, даруючи їй нашу дитячу довіру. Просимо її, щоб навчила нас бути добрими матерями», – сказав у проповіді владика Володимир.
«Звертаємося сьогодні до кожної матері: Дорога українська мамо, витривай до кінця в доброму, особливо коли твоя дитина опиниться на «хресній дорозі» життя, коли біль буде прошивати твоє серце. Бо материнство – це солодкий присмак болю. Як син можу йти впевнено в житті, бо зі мною є матір!» – звернувся на завершення Преосвященніший Володимир.

«Його щира проповідь, сповнена уваги і поваги до учасниць надихнула усіх», – доповнив свій коментар о. Микола.

Отці-василіяни надали можливість усім приступити до св. Тайни Покаяння та до прийняття Святого Причастя. Учасниці прощі помолилися хресну дорогу , яку провадив о. Василь Богдан Мендрунь, ЧСВВ.

«Розважання цього монаха, про сміливість і відвагу, не залишили нікого байдужим». – зазначив священник.
Також жінки читали вірші – про силу спільної молитви, милосердя, єдність, Україну. Ділилися свідчення про доторк Божої дії у своєму житті, співали християнські пісні.

Фото – Катерини Коваль

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...