Освячення храму в с. Кротошин

-
Post font size
+

7 березня 2021 року, у М’ясопусну неділю, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав с. Кротошин Звенигородського деканату.

Митрополит звершив освячення храму Покрову Пресвятої Богородиці, а відтак – Архиєрейську Божественну Літургію. Співслужили Архиєреєві адміністратор парафії о. Роман Яцик та запрошені священнослужителі.

У слові проповіді Митрополит пригадав про 75-ту річницю Львівського псевдособору, яку наша Церква загдує у ці березневі дні: “Чому радянська влада так боялася Української Греко-Католицької Церкви? Відповідь на це питання є простою і зрозумілою: тому що для наших вірних вона була головним щитом вірності Богу та запорукою відродження України як самостійної і незалежної держави. Праведний Митрополит Андрей Шептицький, який провадив наш люд через дві світові війни та міжвоєнні лихоліття, прекрасно розумів, що для того, аби наш народ перестав бути нещасливим, він повинен мати свою державність. Але таку державність, яка базується на Христовій правді, що каже любити понад усе Бога та свого ближнього”. Митрополит наголосив на тому, що події псевдособору не зруйнували нашої Церкви, яка вистояла через силу єдності у Христі, закладеної на спадкоємстві святого Петра. “У ці дні закликаю усіх підійняти наші молитви до милосердного Бога за тих, які мужньо витривали у часі випробувань і гонінь Церкви, а також за тих, які зламалися внаслідок людської слабкості. Ми повинні подякувати Богу, який провадив нас весь час через цей непростий період історії… Перед нами стоїть завдання, щоб у теперішні часи, які є не менш тяжкими, цю віру не тільки зберегти, але примножити та передати тим, які прийдуть після нас. При цьому, слідом за папою Франциском, повторимо, що ми зобов’язані передати наступним поколінням не попіл віри, але жар, полум’я віри! Милосердний Боже, допоможи нам у цьому!” – закликав Архиєрей.

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....