Святоюрську гору відвідав cекретар у справах стосунків Святого Престолу з державами

-
Post font size
+

18 травня 2022 року Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, cекретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, у рамках свого триденного візиту в Україну відвідав Святоюрську гору.

Архиєпископ зустрівся з Митрополитом Львівським Ігорем, єпископом-помічником Львівської Архиєпархії Володимиром та іншими єпископами Синоду УГКЦ.

В рамках зустрічі гість дізнався історію Святоюрської святині, відвідав Архикатедральний Собор святого Юра, а відтак поспілкувався з українськими єпископами.

У зустрічі з Архиєпископом Ґаллаґером взяли участь Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир, єпарх Самбірсько-Дрогобицький Ярослав, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Теодор та єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир.

Учасники зустрічі обговорили низку пасторальних питань, зокрема особливості та виклики душпастирства в умовах війни.

Митрополит Ігор в особі секретаря у справах стосунків Святого Престолу з державами подякував Апостольській столиці за вияв солідарності та підтримку України, а також за докладені зусилля, спрямовані на припинення війни у цей трагічний для країни час. Митрополит Львівський, дякуючи за візит, підкреслив, що подібні зустрічі з особами високого рангу з Ватикану є надзвичайно важливими для Української Греко-Католицької Церкви, зокрема в час оборонної війни України від російської агресії.

Насамкінець Архиєпископ Ґаллаґер подякував єпископам за спільний час, наголосивши, що візит до України є для нього дуже важливим.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

Світлини

Останні новини

У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...