Студенти-юристи поглиблювали знання з Божого права

-
Post font size
+

У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії УГКЦ о. Сергій Довба відвідав Національний університет «Львівська Політехніка».

Під час півторагодинної тематичної зустрічі зі студентами Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти зазначеного Університету, в якій взяли участь також і двоє викладачів кафедри цивільного права та процесу Вікторія Чорнописька та Христина Марич, присутнім було розкрито поняття «інтегральна екологія», тобто сенс і стиль щасливого життя людини-християнина у таких відносинах із Богом, ближніми, із самою собою та з усім Божим створінням, в основі яких присутні любов та гармонія.

Молоді було представлено постаті св. Франциска з Асижу та праведного Митрополита Андрея Шептицького як взірців відповідного стилю життя. Роз’яснено поняття «екологічний гріх» як в глобальних вимірах так і в повсякденному житті, зокрема щодо марнотратного використання та безвідповідального споживання таких дарів Божих як повітря, вода, енергія, їжа, тощо. Як приклад абсолютно споживацької, деструктивної та руйнівної ментальності й поведінки людини присутнім було показано відеоролик «MAN».

У частині енергоефективності й енергозбереження роз’яснено практичні способи реалізації екологічних чеснот через використання конкретних еко-інноваційних технологій у повсякденному житті. Наприкінці пари усі присутні довідалися про важливість для «успішного складання іспиту в есхатологічному вимірі» максимально «чистої» некорисливої мотивації в особистих морально-добрих екологічних рішеннях та вчинках, зокрема в частині захисту і збереження природи.

Під час зустрічі продемонстровано й деякі «енергетичні лайф-хаки» з відповідної «валізки енергоефективності», а також різноманітні видання Екобюро УГКЦ на еколого-просвітницьку й духовну тематику.

Усі присутні отримали тематичні еко-закладки й «Екологічний декалог Патріарха Святослава», а для бібліотеки навчального закладу було передано тематичну літературу та роздаткові матеріали.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...