Єзуїтська служба біженців запрошує на панельні дискусії щодо допомоги ВПО

Єзуїтська служба біженців 2 жовтня проводить у Львові серію панельних дискусій «Сила спільнот: людяність, інтеграція, співпраця».

Захід проводять з метою розвитку взаємопідтримки і співпраці державного та громадського секторів у питаннях допомоги вимушеним переселенцям.

Подія розпочнеться панельною дискусією про людяність. Як говорить Інга Дуль, директорка Єзутської служби біженців в Україні, людяність це потужний ресурс, на якому базується сила наших громад і без якого важко уявити нашу перемогу. Тож про те, як знайти духовні орієнтири під час війни, говоритимуть такі лідери суспільної думки як військовий лікар-ветеран Андрій Жолоб, громадський діяч і військовий капелан о.Андрій Зелінський та директор Інституту фронтиру Євген Глібовицький.

«Інтеграція дітей ВПО у школах: виклики та рішення» – тема другої панельної дискусії. Її учасниками стануть освітяни та психологи. «З 2014 року в наших прихистках мешкають жінки з дітьми з тих територій України, які охоплені бойовими діями. Допомагаючи цим сім’ям, ми разом з ними стикнулися з різноманітними труднощами. Зокрема, це проблеми, пов’язані з інтеграцію їхніх дітей у нових школах», – пояснюють необхідність такої розмови працівники Єзуїтської служби біженців.

Третя панельна дискусія буде зосереджена навколо питання співпраці благодійного сектору, бізнесу, держави та релігійних організацій у можливостях допомоги ВПО. Тож працівники цих середовищ зможуть поділитися своїм досвідом та разом знайти шляхи взаємопідтримки.

Захід відбудеться в конференц-залі «Леополіс Хол», Львів, пр. Свободи, 27. Початок о 13.00 год.

Програма серії панельних дискусій «Сила спільнот: людяність, інтеграція, співпраця»

13:00 Реєстрація учасників.

13:30 Відкриття події.

13:45 Перша панельна дискусія: Людяність в часи випробувань: як знайти духовні орієнтири під час війни.

Спікери:

– Андрій Зелінський, священник УГКЦ, співавтор доктрини військового лідерства ЗСУ, співзасновник ГО «Українська академія лідерства», доктор богослов’я, доктор політології.

– Євген Глібовицький, директор Інституту фронтиру.

– Андрій Жолоб, військовий лікар-ветеран, керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.

Модераторка: Софія Кочмар, менеджерка з мережування Інституту фронтиру, журналістка, продюсерка міжнародних медіа.

14:45 Перерва на каву.

15:00 Друга панельна дискусія: Інтеграція дітей ВПО у школах: виклики та рішення.

Спікери:

– Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львівської міськради.
– Ігор Олексюк, вчитель історії, захисту України в школі «МрійДій», засновник станиці Пласту на Луганщині.
– Володимир Станчишин, психотерапевт, автор книжок.
– Лідія Боженко, психолог-психотерапевт хабу ментального здоров’я «ДіяТи», психолог-консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова».

Модераторка: Христина Шабат, керівниця Центру гідності дитини УКУ.

16:15 Перерва на каву.

16:30 Співпраця благодійного сектору, бізнесу, держави та релігійних організацій у можливостях допомоги ВПО

Спікери:

– Інга Дуль, виконавча директорка БФ «Єзуїтська служба біженців».
– Галина Бордун, керівниця консультативно-координаційних центрів при РВА ЛОВА.
– Олена Грекова, Голова Ради ВПО при Львівській обласній держ.адміністрації, керівниця Львівського регіонального офісу БФ “Право на захист”.
– Володимир Головатий, директор Центру соціальної підтримки Львівської міської ради.
– О. Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас Коломия».
– Юрій Гамар, голова Самбірської міської ради

Модератор: Ігор Кобрин, експерт/тренер Київської школи економіки з питань соціальної політики та управління публічними фінансами в інтересах дітей та молоді.

17:45 Завершальне слово.

Останні новини

23 вересня у храмі Преображення Господнього УГКЦ, що знаходиться в м. Кам’янка-Бузька, відбулася робоча пізнавально-формаційна зустріч представників Екобюро...
Єзуїтська служба біженців 2 жовтня проводить у Львові серію панельних дискусій «Сила спільнот: людяність, інтеграція, співпраця». Захід проводять...
У пам’ять про студентку УКУ Дарію Базилевич, її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, Український католицький університет...
До уваги усіх, хто працює з дітьми у церковному середовищі. «Універсальні керівні принципи від Папської комісії у справах...
Сьогодні, 24 вересня священнослужителі Залізничного деканату Львівської Архиєпархії УГКЦ на чолі з очільником о. Сергієм Шваглою та синкелом...