«Слухати. Служити. Супроводжувати»: Пресслужба Львівської Архиєпархії презентує відеопроєкт про медичних капеланів

З нагоди дня медика, у понеділок 20 червня о 10:00 на інтернет-ресурсах Львівської Архиєпархії стартує відеопроєкт «Слухати. Служити. Супроводжувати». Це серія відеосюжетів про розвиток і діяльність медичного капеланства у Львівській Архиєпархії УГКЦ. Проєкт знято з благословення Архиєпископа та Митрополита Львівського Ігоря та за підтримки єпископа-помічника Львівської Архиєпархії Володимира.

Проєкт складається зі вступного ролика та семи відео про діяльність медичних капеланів у семи медичних закладах, що знаходяться на території Львова та Львівської області.

Відеосюжети у форматі інтерв’ю-розповідей розкривають глибину служіння медичного капелана у всіх його спектрах: від лікаря та його особливого покликання служити хворому та терплячому, від священника – бути поруч та невпинно перебувати у молитовному дусі, від пацієнта – відкритись на розпізнання Господньої волі у своєму житті та прийняти зцілення. Тут представляються думки лікарів, пацієнтів та самих священників про місію і роль медичного капелана у лікарнях.

Сюжети публікуватимуться щопонеділка о 10:00 за київським часом від 20 червня до 8 серпня 2022 року на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Львівської Архиєпархії.

Відео можна переглянути за хештегами – #медичнікапеланиЛА #Слухати_Служити_Супроводжувати.

Проєкт підготовлено у співпраці з Головою Патріаршої комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестрою Севастіяною Карвацькою та Референтом у справах душпастирства охорони здоров’я о. Тарасом Гадомським.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....