У Золочівському та Княжому деканатах Львівської Архиєпархії УГКЦ вшанували священномученика Йосафата

-
Post font size
+

8 жовтня у Золочівському палаці культури з нагоди 400-річчя мучеництва святого священномученика Йосафата відбулася духовно-мистецька програма «Апостол єдности».

Захід відбувся за участі солістів, хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

Програму підготували:

Диригент – Володимир Вівчарик.
Ведуча – Марія Христинич.
Автор проєкту – Михайло Перун.

Організатори програми: Золочівський та Княжий деканати Львівської Архиєпархії УГКЦ, Золочівський Монастир Вознесіння ГНІХ ЧСВВ й Фундація «Андрей».

У проєкті також співпрацювали о. Микола Мандрик ― декан Княжого деканату та о. Павло Федусів, ЧСВВ ― ігумен Золочівського монастиря оо. Василіян.

― Священномученик Йосафат ― подвижник віри, який із особливою жертовністю прославляв Церкву і вболівав за її єдність. І ця боротьба відбувалася не лише в релігійному, а й у політичному вимірі. Ми мусимо пам’ятати наших святих і помножувати їхнє насліддя, ― зазначив у коментарі про подію декан Золочівського деканату отець Михайло Сукмановський.

Про те, що такі заходи важливі і затребувані свідчить те, що вшанувати пам’ять священномученика Йосафата прийшло понад 500 глядачів.

― Духовно-мистецька програма «Апостол єдности» спрямована на людей, які прагнуть поглибити свої знання про святих нашої Церкви та почерпнути цінні приклади глибини віри, ― додав отець Михайло.

Останні новини

У перший понеділок місяця, 6 травня 2024 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбувся молитовний вечір для медиків...
8 травня 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив екуменічну панахиду біля пам'ятного хреста на місці колишнього...
3 травня упокоївся у Бозі отець Микола Балух. Хай Господь прийме отця Миколу у батьківські обійми та дарує...
Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...