Владика Володимир до молоді: «Суть християнської молодіжної спільноти — жити у любові до Бога»

-
Post font size
+

Дорога молоде, сьогодні звертаю вашу увагу на дві речі: плануймо стратегію так, щоб була можливість її реалізувати, бо витрачений даремно час нам ніхто не поверне і живімо у Святих Тайнах. Саме в цьому є специфіка і закорінення наших християнських молодіжних парафіяльних спільнот. На це звернув увагу єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир під час традиційної щорічної архиєпархіяльної зустрічі з молоддю «Здибанка з Владикою – 2021». Організатор зустрічі – Комісія у справах молоді Львівської Архиєпархії. Зустріч відбулася, у четвер 30 вересня, у приміщенні Філософсько-Богословського Факультету УКУ.

На початку зустрічі Голова комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії отець Володимир Битюга привітав молодь зібрану на зустріч, розповів про план зустрічі, а також запрезентував корисну інформацію для молоді на цілий рік.

«Не можу не висловити радість від того, що вас тут бачу, що ми усі разом зібралися. Приємно, що є наша молодь з Волині. В тому є суть молоді, що вона є гостинна і відкрита», – зазначив на початку зустрічі владика Володимир.

А також попросив: « Коли ви будете сьогодні роздумувати про стратегії, не плануйте всього забагато, краще менше, але щоб заплановане вдалося реалізувати. Дуже прикро є, коли ми тратимо дуже багато часу на планування стратегій, а результат відсутній. Ми сиділи стільки часу, планували, вживали багато іноземних слів, а кінцево з того нічого не виходить».

Відтак запитав: «В чому є суть наших християнських молодіжних спільнот при парафіях?
Чи ваші спільноти є одні з інших? Що для вас означає бути спільнотою у вашому середовищі?» І відповів: «Жити у любові до Бога. В цьому і є суть, що спільнота при парафії живе молитовним життям, єднаючись у Святих Тайнах. Бо на піцу, на гітару чи в кіно молодь може і без спільноти піти».
«Але важливим є молитовне життя, читання Святого Письма, життя Святими Тайнами.
Можемо робити різноманітні акції, але дуже важливо, щоб попри все це наша молодь не була голодна і спрагла духовно. Бо також можна бути в храмі, але не бути в церкві. Йдеться про те, щоб головною суттю було життя Святими Тайнами. Духівники повинні про це подбати. Вони лише тоді зможуть бути спокійними, коли знатимуть, що наша молодь приступає до Святого Причастя, має можливість приступити до Сповіді. Бо це є якраз закоріненням у тіло Христове. Тоді цей корінь є дуже стабільним», – наголосив Архиєрей.

Опісля слова владики Володимира молодь мала нагоду прослухати треніг по організації роботи в команді від Марини Телещук. Спікерка звернула особливу увагу на правильне формулювання цілей та планування стратегії розвитку спільноти.

На завершення зустрічі відбулася молитва Тезе з братами Львівської Духовної семінарї святого Духа.

Пригадаємо, що «Здибанка з Владикою» – це щорічна зустріч духівників та лідерів спільнот на початку навчального року. Основна мета даного заходу – це познайомити спільноти з діяльністю Молодіжної комісії, а отже тими заходами, де вони можуть себе проявити або просто скористати нагодою. Також на цій здибанці є можливість поспілкуватися з владикою Володимиром Груцою, та почути декілька корисних порад.

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...