У Золочівському та Княжому деканатах Львівської Архиєпархії УГКЦ вшанували священномученика Йосафата

-
Post font size
+

8 жовтня у Золочівському палаці культури з нагоди 400-річчя мучеництва святого священномученика Йосафата відбулася духовно-мистецька програма «Апостол єдности».

Захід відбувся за участі солістів, хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

Програму підготували:

Диригент – Володимир Вівчарик.
Ведуча – Марія Христинич.
Автор проєкту – Михайло Перун.

Організатори програми: Золочівський та Княжий деканати Львівської Архиєпархії УГКЦ, Золочівський Монастир Вознесіння ГНІХ ЧСВВ й Фундація «Андрей».

У проєкті також співпрацювали о. Микола Мандрик ― декан Княжого деканату та о. Павло Федусів, ЧСВВ ― ігумен Золочівського монастиря оо. Василіян.

― Священномученик Йосафат ― подвижник віри, який із особливою жертовністю прославляв Церкву і вболівав за її єдність. І ця боротьба відбувалася не лише в релігійному, а й у політичному вимірі. Ми мусимо пам’ятати наших святих і помножувати їхнє насліддя, ― зазначив у коментарі про подію декан Золочівського деканату отець Михайло Сукмановський.

Про те, що такі заходи важливі і затребувані свідчить те, що вшанувати пам’ять священномученика Йосафата прийшло понад 500 глядачів.

― Духовно-мистецька програма «Апостол єдности» спрямована на людей, які прагнуть поглибити свої знання про святих нашої Церкви та почерпнути цінні приклади глибини віри, ― додав отець Михайло.

Останні новини

У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...