«Обіймімо любов’ю цей день, як рідне дитя!» – владика Володимир у День Незалежності на могилах Захисників

-
Post font size
+

У День 33-ої річниці Незалежності України, 24 серпня 2024 року, у Львові, на Личаківському кладовищі, за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Володимира та військових капеланів, вшанували пам’ять Захисників України. У молитовному заході також взяли участь єпископи та священники ПЦУ, представники влади різних рівнів, військовослужбовці, працівники ДСНС та національної поліції, волонтери, представники громадськості, рідні загиблих Героїв та чисельно зібрані львів’яни.

Львів’яни молитвою, лампадками та квітами вшанували Захисників на трьох полях: на могилах новітніх Героїв, а також на могилах Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС на полях почесних поховань № 67 і № 76.

«У День Незалежності України збираємося на одному зі святих місць Львова – Личаківському цвинтарі. Ми звершили моління на могилах Героїв наших Захисників. Ми себе взаємно вітаємо з цим днем», – зазначив архиєрей.

«Зранку отримав привітання з Яворового краю від вдови сучасного Захисника, нашого Героя. Жінка пише, що сьогодні є день, який хочеться обійняти як страждаюче, але таке рідне дитя…», – поділився владика Володимир.

Владика Володимир зауважив, що Незалежності України сьогодні 33 роки, саме в такому віці Ісус Христос був розіп’ятий, страждав, але також Воскрес із мертвих.

«Він був підданий несправедливій судовій системі, яка проявила себе у всій повноті. Він був засуджений без складу злочину. Світова спільнота теж по-різному реагувала. На хресній дорозі разом з ним залишилася горстка людей, зокрема Матір, яка обіймала дитину серцем і поглядом. Але що сталося далі? Ми можемо сказати чому не реагувало небо і це допустило? Небо плакало, але також бачило перспективу. Ось настає великодній ранок, на третій день жінки-мироносиці виходять немов би на операцію милосердя, стаючи свідками порожнього гробу. Ніби все було передбачено, навіть забезпечена охорона. Але опонент не міг зрозуміти одного: добро перемагає зло!» – сказав єпископ.

«Ми також є на пасхальній дорозі України, де нам в особливий спосіб товаришує Ісус Христос у напрямку Воскресіння у напрямку перемоги добра над злом», – ствердив архиєрей.

«Обіймімо любов’ю цей день, як рідне дитя! Пам’ятаймо про тих, хто нам його дарує, зокрема, ціною власного життя!» – закликав владика Володимир.

Більше фото – у фотоальбомі

Останні новини

В пятницю, 13 вересня, в катедрі Інсбрука відбувся молодіжний вечір в межах тижневого святкування 300-ліття Катедри св. Якова....
Сьогодні, у понеділок, 16 вересня 2024 року, в м. Орадя (Румунія) розпочинається традиційна зустріч єпископів Східної Європи, за...
У неділю, 15 вересня 2024 року, у Катедральному соборі св. Якова м. Інсбрук відбулися урочистості з нагоди святкування...
В суботу, 7 вересня 2024 року, у реколекційно-відпочинковому центрі "Світлиця"відбувся семінар-тренінг для християнських сімей. Про це повідомив о....
Сьогодні, в неділю по Воздвиженні Чесного Хреста дивимося на хрест великодніми очима. Ми в черговий раз приймаємо в...