«Це великий дарунок для наших дітей»: Владика Володимир під час презентації книги перуанського священника про Боже Творіння

-
Post font size
+

Єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир взяв участь у презентації українського перекладу книги «Діти, ця планета у ваших руках» за участі автора о. Хуана Ґойкочеа Кальдерона, Перу у Центрі Шептицького УКУ, у середу 13 березня 2024 року. Видання українського перекладу книги присвячено пам’яті сестри-монахині Георгії Припутницької, першої директорки Освітнього Центру ім. о. Ю. Дзеровича, УГКЦ.

Учасники презентації: автор о. Хуан Ґойкочеа Кальдерон, о. д-р Олег Кіндій – доцент кафедри богослов’я, Український католицький університет (УКУ), директор Центру екобогослов’я і сталого розвитку УКУ, м. Львів, Йоган Гіш – почесний президент міжнародної педагогічної мережі PILGRIM, Австрія, д-р Людмила Максимів – член-кореспондент Лісівничої академії наук України, кандидат економічних наук, Національний лісотехнічний університет України,
д-р Володимир Шеремета – керівник Бюро УГКЦ з питань екології, м. Івано-Франківськ.
Модератор: Катерина Бучко, доктор філософії у галузі богослов’я.

На початку презентації владика Володимир звернувся до присутніх з вітальним словом й уділив архиєрейське благословення.

Владика Володимир зауважив, що сучасна війна принесла багато лиха й чимало різних катастроф в український дім. Такими катастрофами є екологія і освіта та шкільництво.

«Ця книга поєднує перше з другим. Найперше – це великий дарунок для наших дітей. В ній зокрема порушене питання сотворіння, екології, любові до світу, до цієї землі. За це ми щиро дякуємо автору цієї ідеї, а також всім, хто трудився, працював і служив, щоб ця книжка побачила світ», – зазначив архиєрей.

«Видання книжки – це немов би народження дитини. Її всі оглядають, вона ще пахне друкарнею. Кожен хоче її діткнути і щось з неї почерпнути. Також відчувається любов автора до друкованого слова. Нехай Господь всіх нас щедро благословить», – додав єпископ-помічник.

Як зазначають організатори, ця книга – маніфест справедливості, миру та збереження Творіння, шлях до розуміння того, що ми всі є невід’ємною частиною благословенної планети Земля, її обличчям та її майбутнім. Книга слугуватиме інструментом, який допоможе молоді скрізь виявляти сліди Бога в усьому Творінні, пізнавати і любити його, будувати з ним гармонійні стосунки.

Книгу адресовано дітям та підліткам віком 7-14 років. Вона буде корисною для вчителів християнської етики, природознавства, біології, еко-активістів, представників неурядових екологічних організацій, спільнот та ініціатив з екологічного просвітництва, а також усіх, хто цікавиться питаннями охорони довкілля.

Опісля презентації у супроводі архииєрея перуанський священник відвідав могили новітніх Героїв на Личаківському кладовищі.

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...