«Нехай наша щира молитва дійде до Бога»: Медичні працівники разом з капеланами Львівської архиєпархії звершили прощу до Кохавинської Богородиці

-
Post font size
+

23 вересня 2023 року за участі єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира відбулася проща медичних працівників та капеланів до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці Кохавинського монастиря св. Герарда.

Організатор: Референтура у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Паломництво медиків розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку звершив владика Володимир у співслужінні референта о. Тараса Гадомського та медичних капеланів архиєпархії.

Єпископ-помічник привітав паломників на Кохавинській землі, зауваживши, що сьогодні лікарі перебувають в домі Матері, де зазвичай всі почуваються у безпеці.

А також звернув увагу на євангельський уривок цього суботнього дня, в якому йдеться про вічність.

Незалежно від того, хоче людина чи ні, прийде кінець її земного життя для кожного з нас. Бо смерті ще ніхто не ліквідував.
Сьогоднішнім уривком Ісус Христос нас не лякає, бо навернення зі страху немає ефекту, а радше спонукає до любові. Можливо ми самі не до кінця розуміємо що означає любити. Любов Божа – це напрямок до людини, вона повинна мати відповідь. Пусті слова: “я тебе люблю” ніяк не проявлятимуться у нашому житті. Для того, щоб мати любов треба черпати силу від Того, хто є любов’ю. Ним є Бог
”, – зазначив архиєрей.

Відтак підкреслив, що таку ж силу мають Святі Таїнства. Тому закликав на цій же Божественній Літургії, при потребі скористатися великим привілеєм – приступити до Тайни Сповіді, а відтак прийняти Святе Причастя.

Наприкінці владика Володимир пригадав медикам про важливість також молитися за хворих людей, за своїх пацієнтів.

Не забуваймо у Святій Літургії говорити про наших пацієнтів з Богом. Нехай Божа опіка буде з вами, а наша щира молитва дійде до Бога”, – побажав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Вкінці Святої Літургії з подячним словом звернувся Референт у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської архиєпархії о. Тарас Гадомський.

Священник подякував владиці Володимиру за постійну опіку та підтримку служіння медичного капеланства в архиєпархії.
Подякував священникам медичним капеланам, які на щодень служать у лікарнях хворим та медичним працівникам.

о. Тарас Гадомський передав усім присутнім працівникам сфери медицини та медичним капеланам вітання і запевнення у молитовній підтримці від голови Патріаршої комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестри Севастіяни Карвацької, яка через важливі обставини не змогла бути фізично присутньою на прощі.

Від імені медичних працівників лікар-рентгенолог п. Галина Щербата подякувала владиці та отцям за молитву і духовний провід. Лікар подарувала владиці Володимиру вервицю та попросила про молитву за всіх працівників медичної сфери незалежно від того, де вони перебувають. Особливо за тих, хто на передовій.

Далі усі присутні спільно помолилися панахиду за померлих медичних працівників в наслідок пандемії, а також тих, хто загинув на передовій у час війни.

Відтак звершили Молебень біля чудотворного джерела і окропили всіх свяченою водою.

Також присутнім розповіли історію цього чудотворного місця.

Назавершення прочани смакували смачним монастирським борщем з пампухами

Більше фото – тут

Останні новини

Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...