«Це ісповідництво нашого часу»: Відбулася третя дводенна піша проща молодіжних спільнот Львівської архиєпархії зі Львова до Новосілки

-
Post font size
+

10-11 червня 2023 року втретє молодь Львівської архиєпархії здійснила дводенну пішу прощу зі Львова до Духовного відпустового центру “Святе Джерело” в селі Новосілки. У прощі взяло участь понад 150 учасників.

Розпочалося паломництво у каплиці святого Івана Богослова Філософсько-Богословського факультету УКУ на Сихові.

На офіційній сторінці Салезіяни Святого Івана Боско, УГКЦ організатори повідомляють:

«Ми ідемо на прощу кожен зі своїми наміреннями, будемо випрошувати в Господа і Пресвятої Богородиці ласк для себе, своєї родини, своєї спільноти, нашої країни. Так, це паломництво також є можливістю гарно провести час в колі однодумців, намилуватися природою. Але найважливіше зараз і протягом цих двох днів – розуміти, для чого ми тут і з чим ми пройдемо цей шлях. Тоді ця проща матиме сенс”, – наголосив отець Анатолій Гецянин, СДБ, під час проповіді.

Оганізаторами прощі є Комісія у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ та отці -салезіяни.

Паломники пройшли таким маршрутом: м. Львів, с. Зубра, с. Жирівка, с. Вовків, с. Кугаїв, с. Підтемне, с. Раковець, с. Новосілка.

Під час зупинок розважали над основною темою паломництва: “Марія встала та пішла швидко” (Лк. 1,39).

Ввечері в Новосілці відбулася молитва Тезе за Україну.

У неділю проща завершилася Архиєрейською Божественною Літургією, яку звершив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир.

Під час проповіді архиєрей привітав зібрану молодь у Новосілці. Відтак поділився роздумами про святість.

Читайте також: «Свята людина є живим коментарем Євангелії, який вона пише своїм життям, день за днем», — Владика Володимир у неділю Всіх святих

«Слово «святість» вказує на покликання християнина, на його життєве завдання. Тобто, ціллю життя є святість. Сьогоднішнє свято є результатом дії Святого Духа. Але ніхто не може нас зробити святими без нашої згоди. Що значить для вас слово “святий”? Ніби нескладне питання, на яке можна легко відповісти, але не завжди вдається так жити. Бути святим – означає поставити Господа Бога на перше місце в своєму житті», – зазначив проповідник.

«Ми приймаємо власне життя як великий дар і скарб. Але для освячення, удосконалення вимагається наша співпраця. Тут Бог немов би є залежний від нашої волі, яку нам подарував разом із життям. Святість є плодом цілого нашого життя. Свята людина є живим коментарем Євангелії, який вона пише своїм життям, день за днем. Святі тим самим нахиляють небо до землі. Отже, святість – це не лише якась далека перспектива, вона дотикає мого життя сьогодні. Тому нехай нинішній недільний день буде нашим особистим святом», – підсумував проповідник.

Насамкінець владика Володимир подякував молоді за відвагу, з якою вони вирушили вдорогу, а також організаторам: Комісії у справах молоді й салезіянській родині за організацію.
«Дякую вам, дорога молоде, за витривалість. Дякую за ваше ісповідництво віри. Бо йти серед дощу, жити в полі в палатках не знаючи коли і яким прийде цей ранок чи з тривогами чи без. Це ісповідництво нашого часу», – підкреслив єпископ-помічник.

В свою чергу Провінційний настоятель Згромадження Салезіян УГКЦ отець Михайло Чабан подякував владиці Володимиру за спільну молитву.
«У цей важкий час для України нехай Господь обдаровує вас здоров’ям, багатьма ласками, щоб ви справді могли довго бути з нами також і в інших моментах нашого молодіжного життя», – побажав настоятель салезіян.

У коментарі для пресслужби Львівської Архиєпархії Голова Комісії у спарвах молоді о. Володимир Битюга розповів, що головною метою цієї прощі є створення нагоди для молодіжних спільнот відбути паломництво, мати спільну молитовну дорогу, а також знайомитися, спілкуватися й будувати спільні плани на майбутнє.

«Цьогорічна проща була особливою, бо ми знову відновили програму з нічними чуваннями і ночівлею. А чування у воєнний стан завжди створюють певні особливі відчуття й переживання. Впродовж дороги паломники мали нагоду разом зі священниками розважати на певні духовні теми, а також заслухати свідчення молодих людей, яких Бог звільнив від різного роду залежностей», – розповів о. Володимир Битюга.

Більше фото – тут

Останні новини

Сьогодні, в Томину неділю, Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор побував із душпастирськими відвідинами на парафії Благовіщення Пресвятої Владичиці...
В 1980 році Папа Іван-Павло II оголосив святих Кирила та Мефодія «покровителями» Європи. Просимо їхнього заступництва для Європи,...
Президент Володимир Зеленський з нагоди Великодня зустрівся із представниками єпископату Української Греко-Католицької Церкви й Православної Церкви України. Зустріч...
У перший понеділок місяця, 6 травня 2024 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбувся молитовний вечір для медиків...
8 травня 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив екуменічну панахиду біля пам'ятного хреста на місці колишнього...