Пресвята Богородице, поблагослови кожного з нас зокрема, благослови на подвиги, на труднощі, на боротьбу християнського життя.

-
Post font size
+

Празник Різдва Пресвятої Богородиці розпочинає цер­ковний рік і є одним із найвеличніших християнських свят. Воно належить до дуже давніх Богородичних празників, хоча не можна точно визна­чити часу, коли він з’явився. Про нього згадують святий Йоан Золотоустий, святий Прокл, святий Епіфан, святий Августин і святий Роман Сладкопівець. Палестинське передання каже, що свята Єлена († 330), мати цісаря Костянтина, збудувала в Єруса­лимі храм у честь Різдва Пресвятої Богородиці. У V сторіччі про цей празник згадує Служебник папи Геласія (492-496).

Помолімося до Богородиці словами, якими звертався до Неї Митрополит Андрей Шептицький:

Пресвята Діво Маріє, коли Твій Син умирав на хресті, поручив Тобі нас усіх людей, що серед терпінь і гріхів живемо, на цій долині сліз. Багато з нас тільки рідко до Тебе прибігає, багато з нас Тебе мало знає. Та сьогодні ми стаємо у стіп Твоїх, щоб зачерпнути у Тебе щось з цієї потіхи, якою воскреслий Христос потішав Тебе, коли у сорокденному часі перебування на землі щоденно Тобі являвся.

Ми ж Твої діти, Благослови нас і дай нам усе те, чого нам треба, щоб наше життя могло бути правдиво християнське і бодай трохи щасливе.
Благослови нашу Батьківщину, благослови ввесь український нарід, благосло­ви усі наші родини, дай їм дочасний добробут та здоров’я, а ще більше Божу благодать і чесноти християнського життя. Поблагослови і кожного з нас зокрема, благослови на подвиги, на труднощі, на боротьбу християнського життя.

Випроси нам великих Святих, героїв християнської любови, дай нам много святих батьків, які провадили б многочисленне потомство, дорогами християн­ської мудрости і справедливости.

Дай нам много святих матерів, які виховували б численні діти в страсі Божому, любові свого народу й любові ближнього. Дай нам матері, повні геройської любови, які ту любов передали б дітям і внукам. Дай нам ту велику ласку, щоб жінки не боялися тягарів материнства, а наслідували б Тебе в Твоїй материнській жертві.

Стережи нас перед усіма небезпеками й гріхами, які могли б зводити нас на бездоріжжя невірства, єресі або ненависти.

Дай нам мужніх провідників на церковній і народній ниві, і над усе дай нам бути правдивими Твоїми дітьми, Тебе як матір любити й до смерти бути вірними святій Христовій вірі, та його святій Церкві, Амінь.

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...