«Радіймо воплоченням Божого Сина»: у Семінарії відбулася традиційна коляда для медичних працівників

-
Post font size
+

У четвер, 18 січня 2024 року, у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулася традиційна коляда для медичних працівників та капеланів Львівської Архиєпархії.

Різдвяна зустріч розпочалася з Молебню у час війни, який звершив владика Володимир у співслужінні чисельно зібраних медичних капеланів.

Після молитви владика Володимир звернувся з духовним словом.

Де є джерело нашої життєдайності?

«Кожна здорова людина має право бути втомленою. Тобто по-іншому кожна здорова людина відчуває втому.Тут є питання звідки ми беремо силу на подолання цієї втоми», — зазначив він.

«Якщо нас пригнічує голод, то ми шукаємо кулінарний департамент. Якщо пригнічують гріхи, шукаємо спосіб приступити до сповіді.
Кожен з нас був зачатим і народженим як люди. Ми є соціальними людьми. Навіть життя на пустині не є втечею від когось чи чогось. Ми були охрещенні і повинні залишитися християнами», — сказав архиєрей.

І підкреслив: «Християни беруть силу з єдності з Ісусом Христом. Це дуже і дуже просто. Наша сила в святих таїнств, в молитві».

Що нам дає наша зустріч сьогодні?

«Ми є професіоналами своєї справи.
Коли ми втомлюємося як медики, де ми тоді черпаємо силу? У навчанні, в школах, тренінгах. Якщо ми чогось не знаємо, то повинні цього навчитися. Це очевидно.

Найперше велике чудо зустрітися разом. Ба більше зустрітися на молитві. Молитва — це зустріч і розмова з Богом. Що ще може бути приємнішого?»,— переконаний єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

«Буття з Богом не повинно нас втомлювати, це не обов’язок. Якщо ми хочемо бути з Богом цілу вічність, то як нам тоді буде, якщо ми зараз не маємо часу і кажемо, що втомлюємося.
Сьогодні зустрічаємося як люди і християни, щоб відновити свої духовні сили.Щоб радіти воплоченням Божого Сина, колядувати і тим самим черпати силу на свою дальшу дорогу і дальше служіння.
Дякую капеланам за присутність. Дякую вам за співпрацю, що маємо симфонію спільного служіння. Нехай Бог нам товаришує», — додав владика Володимир.

Референт Архиєпархії у справах душпастирства охорони здоров’я о. Тарас Гадомський подякував владиці Володимиру за спільну молитву та постійну послідовну батьківську молитовну опіку над медиками.

Далі у трапезній їдальні медичних працівників гучною колядою вітав Духовий оркестр семінарії.
Працівники Охматдиту поставили різдвяний вертеп для колег.
Усі присутні смакували різдвяними стравами.

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...