«Це день подяки Богові!»: Парафія Лапаївка-Холодновідка молитовно відзначила 30-ліття свого заснування

-
Post font size
+

На свято Успення Пресвятої Богородиці, 28 серпня 2023 року, у храмі Успення с. Лапаївка єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства архиєпархії звершив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди престольного празника та 30-ліття заснування парафії.

У проповіді з нагоди свята Успення Пресвятої Богородиці владика Володимир пригадав зміст свята і значення успення. А відтак підкреслив, що Богородиця не померла, а заснула, а це означає, що жива. Про це свідчать, каже архиєрей, відпустові місця, а також численні храми.

«Сьогодні велике свято у нашій святоуспенській церкві в Лапаївці-Холодновідці. Тут є храмовий празник і 30-ти ліття заснування парафії. Цей ювілей називається перлинним. Дуже символічно, що кожна особа є перлиною цієї парафії. Як важливо бути живою Церквою і приймати Святе Причастя, яке є запорукою життя», — зазначив архиєрей.
«Дякуймо Богові за цей великий дар материнства у нашій християнській родині. Пам’ятаймо, що Пресвята Богородиця хоче бачити нас у вічній славі та радості. Як важливо не розминутися з нею. А це залежить від напрямку та кожного кроку мого життя на землі!»—додав владика Володимир.
На завершення Божественної Літургії єпископ-помічник подякував священникам усіх періодів за служінняна цій парафії, а також всій парафіяльній спільноті, яка творить живу Церкву.
Пам’ятаю про всіх душпастирів, які тут служили. Зокрема про о. Ігора, який сьогодні у вічності радіє з нами. Дякую за теплу зустріч перед Святою Літургією чудовій родині. Святкуємо перлинний ювілей. Дякую, що ви є тими добрими перлами у цій парафії. Слава Богу за все!
Отець Василь Попик, адміністратор парафії подякував владиці Володимиру за спільну молитву та за архиєрейське благословення для парафії.
Священник наголосив, що присутність архиєрея є дуже важливою для парафіяльної родини.
Також пригадав про 30-ліття заснування парафії.
«Сьогодні ми бачимо результат доброї справи, яку було зроблено 30 років тому. Бо за 30 років збудували не тільки храм у камені, а розбудували велику християнську спільноту. Нехай Господь благословить Вас владико, щоб ви трудилися і надалі у здоровї на многії і благії літа», – сказав о. Василь Попик.
У парафії цей день вважають днем подяки Богові за те, що у селах Холодновідка і Лапаївка безперервно триває молитва при храмі Успення Пресвятої Богородиці.
У парафіяльному інформаційному віснику №5 автори розповідають, що історія парафії розпочалася самоорганізацією побожних людей, які звернулися до митрополита Володимир Стернюка з проханням про заснування парафії.
Історична довідка:
2 серпня 1992 року в підвальному приміщенні одного з лапаївських гуртожитків провели збори місцевих жителів, в яких взяло участь 40 осіб. На зборах проголосували за конфесійну приналежність до УГКЦ. Від 2 серпня 1992 року був розроблений статут парафії, який затвердив 7 вересня 1992 року Глава УГКЦ Кардинал Мирослав-Іван Любачівський. У неділю, 4 квітня 1993 року було освячено каплицю та наріжний камінь під будову храму в честь Успення Пресвятої Богородиці. Опісля вперше було звершено Божественну Літургію, яку очолив владика Володимир Стернюк, заклавши початок парафіяльному життю.

Останні новини

Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...