У Львівській Архиєпархії під час святкування Дня молоді вшановували священномученика Йосафата

-
Post font size
+

12 серпня, в парку Знесіння у Львові, неподалік монастиря Згромадження Сестер святого священномученика Йосафата відбувися заходи до Всесвітнього дня молоді. Їх організувала Комісія у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ спільно з монахинями-йосафатками.

Цю подію присвятили 400-літтю мученицької смерті святого Йосафата.

Розпочалися заходи, що тривали впродовж усього дня, Архиєрейською Літургією, яку очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ владика Петро Лоза.

У своєму зверненні владика зазначив:

― Всесвітній день молоді дає нам можливість зібратися разом, щоб засвідчити Живого Бога. Через спільну молитву ми наслідуємо Бога, який кличе нас разом робити добро і поширювати його. Адже одна людина спроможна зробити добро, але спільнота робить його значно більше.

Також, сьогодні ми вшановуємо священномученика Йосафата, який є символом святого єднання Католицької церкви. Особливо важливою є його роль для нас, для нашої Церкви, яка витікає з вод Дніпра, де було хрещено українську землю.

Святий Йосафат горів великою любов’ю до Бога і прагненням донести Боже слово про єдність, за якою Христос звернувся до Небесного Батька, просячи за своїх учнів, щоб вони «були одно». Ми просимо в Бога, щоб наш український народ дійшов до цієї єдності.

Він пішов у монастир, щоб служити, щоб кожне людське серце палало любов’ю до Бога. Святий Йосафат дуже любив спільні молитви. Про це читаємо в записах про його життя. Просімо в нього, щоб допомагав у нашій молитві. Адже молитва ― це не обов’язок, а нагода стати перед Богом і розмовляти з Ним як зі своїм другом, який знає наше серце і благословляє на те, що робимо.

Божественна Літургія ― це служба Бога для кожного з нас. Так, як на Тайній вечері Ісус скидає свою верхню одіж, щоб вмити ноги учням, кожна Божественна Літургія ― це час, коли Господь сходить на престіл, щоб послужити нам, очистити нас від усякого зла.

Сьогодні ми тішимося нашою молоддю, яка тісно пов’язана з Церквою, і є її майбутнім та майбутнім держави. Тому не треба боятися, а уповати на Божу поміч.

Бажаю всім нам, щоб серця були наповнені Божою любов’ю, яка є запорукою щастя. Просімо заступництва святого Йосафата на нашому шляху до перемоги.

А на завершення владика Петро звернувся з молитвою:

― Священномученику Йосафате, святий апостоле єднання, особливий покровителю нашої Української Греко-католицької Церкви, будь нашим добрим заступником, вчителем і проводарем. Будь тим, хто надихає, запалює і провадить наш український народ і нашу Церкву. Амінь.

Наприкінці Богослуження усі присутні заспівали Духовний гімн «Боже великий єдиний».

Голова Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Володимир Битюга, розповідаючи про ідею цієї події, підкреслив важливість пізнання постаті святого Йосафата:

― Для нас було важливо наповнити захід молитвою та дати молоді можливість познайомитися, провести активно час. Упродовж дня відбувалися квести та конкурси на тему життя і служіння священномученика Йосафата. А також Вервиця про блаженства, під час якої молодь ділилася своїми свідченнями як ті чи інші блаженства реалізувалися у їхньому житті.

Завершилося відзначення Дня молоді піснями прослави та молитовним спогляданням перед іконою святого Йосафата.

Більше фото на нашій сторінці у фейсбуці:

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...