Відбулася липнева зустріч протопресвітерів Львівської Архиєпархії

-
Post font size
+

У вівторок, 4 липня 2023 року, в приміщенні конференц-залу Курії Львівської Архиєпархії відбулися збори протопресвітерів, які очолив Протосинкел, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир.

На початку зібрання владика Володимир привітав усіх присутніх деканів та подякував за відкритість на зустріч.

Архиєрей пригадав про те, що в єпархії триває праця над вшануванням 400-річчя мученицької смерти свящ. Йосафата Кунцевича.

о. Корнилій Яремак, ЧСВВ делегований протоігуменом отців Василіян представив певні напрацювання співбратів щодо місій, академічних та інших заходах.

Головна академічна подія – велика наукова конференція у вересні 2023 року у Римі і Вільнюсі, де науковці обговорять роль святого Йосафата у житі Української Греко-Католицької Церкви.

Місії, за словами священника, покликані оновити життя парафії, залучити до парафіяльного життя вірних.

Голова Катехитичного центру пані Віра Ценглевич подякувала священикам за активність в грі “ЩО? ДЕ? КОЛИ?”, в якій взяли участь 12 деканатів архиєпархії.

Пригадала про щорічні обов’язкові реколекції для катехитів. Попросила подавати списки на архиєрейське благословвення катехитів до 1 серпня 2023 року.
А також анонсувала візитацію катехитичних шкіл по єпархії.

Останні новини

Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...