Митрополит Ігор освятив дзвіницю храму Покрови Пресвятої Богородиці села Ямпіль та взяв участь у духовній програмі з нагоди 400-ліття священномученика Йосафата

-
Post font size
+

Двома важливими подіями запам’ятається неділя, 9 липня, парафіяльній громаді храму Покрови Пресвятої Богородиці села Ямпіль, Мурованської територіальної громади. В цей день Митрополит і Архиєпископ Львівський Ігор освятив новозбудовану дзвіницю на подвір’ї храму. Її вдалося звести завдяки підтримці парафіян.

А також відбувся молебень до священномученика Йосафата, який Архиєпископ звершив у співслужінні з Синкелом у справах духовенства і священничих родин отцем Юрієм Чудяком, протопресвітером Винниківського деканату і парохом цього храму отцем Ігорем Грицунем та духовенством.

Архиєрей освятив вервиці, які отець Ігор подарує парафіяльній спільноті безнастанної молитви, яка просить Господа про мир в Україні і здоров’я кожного воїна.

Владика Ігор, освятивши воду та окропивши дзвіницю, звернувся до вірних парафії Покрови Пресвятої Богородиці словами вдячності за те, що дбають про благоустрій своєї церкви та підтримують ініціативи пароха храму, отця Ігоря.

― Завдячуючи вашим внескам, пожертвам сьогодні маєте дзвіницю. Кожна пожертва в людей може бути незауваженою, а в Бога навіть найменша добра справа прийнята і віддячена. Господь знає, чого найбільше потребуєте: здоров’я, якоїсь чесноти… Це вже справа Бога. Ваша справа ― скласти пожертву, а Божа справа ― заплатити і поблагословити за це,наголосив владика Ігор.

Завершальним штрихом цього дня став духовно-мистецький концерт із нагоди ювілейного року 400-річчя мучеництва святого Йосафата у Львівській Архиєпархії УГКЦ. Його ініціював і підготував науковець, громадський діяч, дослідник, співзасновник Благодійної фундації «Андрей» Михайло Перун.

Виконали концертну програму солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта» (диригент ― Володимир Вівчарик).

Провела концертну програму заслужена працівниця культури України Марія Христинич.

Присутні мали нагоду надихнутися духовною музикою, а також дізнатися про життєвий шлях священномученика Йосафата, його внесок у розбудову Вселенської Церкви та значимість для українського народу.

Світлини та відео: Братство Пророка Іллі

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...