«Заінвестуймо ціле наше життя в добру справу», – владика Володимир звершив священниче рукоположення диякона Богдана Романова

-
Post font size
+

У понеділок, 7 серпня 2023 року, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив священниче рукоположення диякона Богдана Романова у храмі св. Анни.

“Сьогодні звершуємо празник Успіння св. Анни, збираємося у її храмі. На перший погляд може бути дивним святкувати день смерті якоїсь особи. Як радіти, коли, навпаки, люди оплакують померлих. В час війни не бракує сліз та смутку”, – зазначив владика Володимир.

Ми, християни, – зауважив проповідник, – здебільшого святкуємо празники святих якраз в день їхньої смерті, яка є народженням для неба і вічної радості.
Для праведних людей смерть втрачає свій сенс, їм притаманне успіння, тобто перехід до неба.
Сьогодні споглядаємо на святу Анну, особливо на праведний кінець її земного життя, яке відображає постійну готовність до прийняття Божої волі та перебування на стежках віри.
Подружжя Йоакима і Анни напевно було забезпечене матеріально, можна сказати, їм нічого не бракувало. Тобто, вони могли жити для себе, як це часто можна почути сьогодні. Але були бездітні, а роки втікали. Бездітність вважалася тоді суспільною трагедією. Під час терпіння, випробування є різні можливості: можна нарікати, проклинати інших, гніватися, впадати в депресію, а можна старатися довіряти Богові, кликати Його на допомогу.

Архиєрей переконаний, що Бог має свій план. Важливо, щоб людина вміла цей Божий план прийняти та впустити у власне життя. Бог змінює для цього закони природи, навіть фізіологічні норми чи стандарти.
Тексти богослужінь празника (стихири вечірні) називають Анну богомудрою. Вона носила в своєму лоні родительку життя, чисту Богоматір. Зродивши небесну браму, Анна у славі вступила до небесної оселі та втішається нині божественною славою.

“На праведне життя св. Анни вдивляється наш співбрат Богдан, приймаючи священниче рукоположення. Ми станемо сьогодні учасниками цієї події. Через свою посвяту, людина не пригадує Богові, що йде за ним. Зрештою, Бог кличе людину. І Він це знає і пам’ятає. Ми пригадуємо радше собі про наше служіння. Це служіння не обмежене часом, актуальне також у 21 столітті. Воно є історією нашого життя. Бог покликав нас до цього служіння, ми цього самі не можемо придумати, хоча на це погоджуємося. Але Бог, зі своєї сторони, дає ласку на цю дорогу.
Рано чи пізно, земне життя людини наближається до завершення. Сьогодні говориться багато про правильні інвестиції, численні менеджери працюють над цим. Заінвестуймо ціле наше життя в добру справу. Стараймося прожити так, щоб не помирати, а уснути. Бо гріх є причиною смерті, а праведна людина засинає”, – сказав архиєрей.

“Св. Анна подає для цього чудовий приклад. Водночас, вона готова бути нам надійною покровителькою та заступницею!” – переконаний владика Володимир.

Останні новини

У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...