«Запевняю Україну у молитовній підтримці», — Архиєпископ Чикаго кардинал Блейз Супіч відвідав Львівську Архиєпархію

-
Post font size
+

1 липня 2023 року Кардинал Блейз Супіч, архиєпископ Чикаго, в межах візиту солідарності в Україну відвідав Львівську Архиєпархію. Архиєпископ Чикаго зустрівся з Архиєпископом і Митрополитом Львівським владикою Ігорем та єпископом-помічником Львівської Архиєпархії владикою Володимиром. Супроводжував кардинала Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк.

Спершу делегація відвідала Архикатедральний собор святого Юра, де архиєпископ Чикаго зміг побачити Теребовлянську Чудотворну ікону Пресвятої Богородиці, яку під час свого візиту до України у 2001 році коронував святий Іван Павло ІІ.

Й ікону новомучеників України, яких теж під час свого візиту проголосив святий Папа Іван Павло ІІ.

Також архиєрею розповіли і показали ікону Богородиці, яка була свідком ліквідації УГКЦ під час псевдособору у березні 1946 року.

Відтак кардинал відвідав крипту собору святого Юра, де спочивають тлінні останки архиєреїв: праведного митрополита Андрея Шептицького, патріарха Йосифа Сліпого, Володимира Стернюка, Мирослава-Івана Любачівського та Сильвестра Сембратовича.

Далі кардинал Блейз Супіч у митрополичих палатах зустрівся з львівськими владиками. Братній візит. Архиєпископ цікавився пасторальним життям Церкви, особливо після в час після пандемії. Чи люди повернулися до церкви. Розповів про своє покликання до священства.
Митроплит Ігор зі своєї сторони розповів про свій досвід.

Відтак очільник одного з найбільших архиєпископств Католицької Церкви у Сполучених Штатах Америки запевнив у молитовній підтримці Україну і український народ.

Також на подвір’ї архикатедри делегація помолилися перед фрескою ікони Матері Божої Неустанної Помочі, кардинал Блейз Супіч зауважив, що ікона Матері Божоі Неустанноі Помочі добре знана та почитана в його родині.

Напередодні кардинал Блейз Супіч відвідав у Львові Український католицький університет, гарнізонний храм Петра й Павла, Поле почесних поховань. Також архиєпископ відвідав Київ, де мав зустріч із Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, Посольством США в Україні, а також ознайомився з діяльністю Карітасу України та Патріаршої фундації «Мудра справа».

Останні новини

Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...
14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства...
Надходить літо. Попри війну ми, дорослі, повинні робити все залежне, щоб діти мали змогу відпочити, відвідати різноманітні активності....