«Під покровом Матері Божої Неустанної Помочі»: Відбулися липневі молитовні чування для медичних працівників

-
Post font size
+

У перший понеділок, 3 липня 2023 року, традиційно відбулися молитовні чування для медичних працівників з благословення та за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Володимира.

Молитовний вечір розпочався Божественною Літургією, яку очолив настоятель Архикатедри митрофорний протоієрей Роман Кравчик.

Під час молитви всі бажаючі мали змогу приступити до святої Тайни Сповіді.

Отець Роман Кравчик подякував медичним працівникам, які прийшли на молитву в особливий час, коли Церква, за його словами, торкається святості постаті Матері Божої прославленої в іконі Неустанної Помочі.

Священник закликав вірних молитися за своїх лікарів, а лікарів за своїх пацієнтів. Пояснивши, що за посередництвом молитви Бог як предвічний лікар дає розум і силу рятувати і лікувати людське життя на землі.

Опісля Божественної Літургії всі присутні молилися Молебень до святого Герарда.

“Святий Герард відійшов до вічності у 28 років, з ангельською душею. Зуміймо до святого Герарда звернутися думкою, щоб він нам допоміг у наших труднощах. Молімося, щоб наші медичні працівники були успішними в житті”, – зазначив о. Роман Кравчик.

Після Молебню учасники вечора духовної віднови роздумували в тиші.

Відтак на подвірї Архикатедрального собору святого Юра звершили Акафіст до Матері Божої Неустанної Помочі, оскільки в першу неділю липня УГКЦ святкує Її память.

«Кожного першого понеділка місяця запрошуємо усіх бажаючих, особливо медичних працівників, щоб разом молитися за їх пацієнтів», – пригадує владика Володимир.

Останні новини

У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...