Церква дружня до дитини | 8. Cемінар із методики ненасильницького спілкування для батьків у громаді

-
Post font size
+

“Нас не вчать бути батьками, і ми розвиваємо оці навички лише завдяки нашим дітям. Діти стають нашими вчителями на цьому шляху. І, коли ми на зв’язку з нашими власними потребами і нашими почуттями, тоді ми розуміємо, про що ми можемо запитати у наших дітей”, – розповідає тренерка з ненасильницької комунікації Олена Мельник.

Представляємо 8 проєкт “Церкви дружньої до дитини” – семінар із методики ненасильницького спілкування для батьків в громаді при храмі Святої Софії-Премудрості Божої (УКУ). З-поміж інших проєктів, які орієнтовані на менших дітей, саме цей є спрямованим на покращення стосунків батьків із підлітками.

Громада отримала міні грант від Центру гідності дитини та організувала триденний захід аби допомогти батькам спілкуватися і будувати довірливі стосунки з дітьми. Багато з них зголошували цю проблему у розмовах з катехитом і священниками. Деякі ці проблеми призводять до труднощів у комунікації, розуміння потреб одне одного, закритості, ізоляції.

І завдяки проведеному семінару, відзначають організатори, батьки краще могли пізнати потреби своїх дітей. Діти, натомість, відкрили для себе близькість церкви як дружнього і безпечного середовища. “Якщо йдеться про релігійне виховання, то без участі батьків, без того, що батьки в це ангажуються, співпереживають, це передавання релігійних знань без фундамента. І це дуже швидко “завалиться”, коли світ прийде зі своїми спокусами та пропозиціями”, – вважає о. Ігор Пецюх, духівник УКУ, заступник керівника деканату душпастирських справ.

Аби батьки не втрачали здобуті під час семінару навички, команда організаторів проводить подальші зустрічі для спілкування та обміну досвідом. А також поширює інформацію, здобуту під час семінару, підкреслюючи важливість ненасильницького спілкування, розуміння потреб та вміння чути один одного.

Останні новини

У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...