Владика Володимир звершив чин похорону Героїв України Романа Байщака та Максима Шамарова

-
Post font size
+

У понеділок 1 серпня 2022 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив чин похорону Героїв України Романа Байщака та Максима Шамарова .

У своєму слові Архиєрей звернув увагу на те, що сьогодні Львів дуже сумує. Небо не є блакитним, як зазвичай є у цю літню пору. Ми сумуємо, бо загинуло двоє синів цього міста.
«Людину неможливо повернути в небуття. Так, на жаль, люди гинуть, бо людину можна вбити, але вона йде до вічності і має безсмертну душу. Наші Герої прожили небагато, 25 років, але мають дуже насичені біографії», – зазначив владика Володимир.

Єпископ-помічник також зазначив, що вони змогли довершити срібний ювілей земного шляху. На жаль, золотого не досягнули, тому він попросив просити Бога, щоб їм дарував золоті корони за вірність своїй землі.

Довідка:

Роман Байщак (04.04. 1997 – 26.07.2022), львів’янин

Капітан Роман Байщак народився 4 квітня 1997 року у Львові. Закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Служив у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Тричі виконував завдання у зоні проведення бойових дій на сході України.
Із початком повномасштабного вторгнення із перших днів захищав Україну. У 2022 році нагороджений нагрудним знаком Командувача об‘єднаних сил Збройних Сил України «За службу та звитягу» III ступеня.
У Романа Байщака залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Максим Шамаров, львів’янин (18.06.1997 – 28.07.2022)

Капітан Максим Шамаров народився 18 червня 1997 року у Львові. Закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.
У 2018 році вступив до складу 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Тричі виконував бойові завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил.
У 2022 році указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
У Максима Шамарова залишилися батьки, брати та сестра.

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...