Молитовне спогадування пам’яті преподобної Матері Йосафати та преподобномучениці Тарсикії

-
Post font size
+

У межах відзначення 90-ліття з нагоди дня народження Блаженнішого Любомира Гузара та молитовного спогадування пам’яті новомучеників УГКЦ, 21 червня 2023 року в Архикатедральний Собор св. Юрія відбулася Божественна Літургія і вшанування пам’яті преподобної Матері Йосафати Гордашевської та преподобномучениці Тарсикії Мацьків.

Богослуження очолив Митрофорний протоієрей Роман Кравчик, Адміністратор Архикатедрального собору у співслужінні о. д-ра Юстина Бойка, Синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії, о. д-ра Івана Гобели, протодиякона Назарія Яруніва, диякона Любомира Миколишина.

На завершення Літургії с. Ореста Боршовська, СНДМ розповіла вірянам життєпис с. Йосафати Гордашевської, співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, звертаючи увагу на те, як виникла ідея заснування нового Згромадження у Галичині, поділилася цікавими фактами із життя Матері Йосафати, чеснотами, якими вона відзначалася., та які проявлялися у її щоденному житті, духом молитви преподобної.

Нагадуємо, 27 червня 2001 року Папа Іван Павло ІІ у Львові проголосив мученицею преподобну Тарсикію Мацьків, 25-літню сестру служебницю, яку 18 липня 1944 року вбив радянський солдат за те, що вона була монахинею.

Розповідаючи біографію с. Тарсикії, переплетену зі спогадами про її життя, с. Ореста наголосила, що ще у 1944 році ця молоденька сестричка розуміла, що потрібно молитися за навернення росії та попросила у свого сповідника благословення молитися в цьому наміренні як і за усю Католицьку Церкву.

На завершення Адміністратор Собору о. Роман Кравчик заохотив присутність молитися до преподобної Матері Йосафати та преподобномучениці Тарсикії про завершення війни, яка зараз нищить нашу землю та народ.

Останні новини

Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...
14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства...
Надходить літо. Попри війну ми, дорослі, повинні робити все залежне, щоб діти мали змогу відпочити, відвідати різноманітні активності....