Архиєпископ відновив посвяту розп’яття Ісуса Христа, яке в радянські часи врятувала небайдужа львів’янка

-
Post font size
+

У Світлий понеділок Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську Літургію в співслужінні з духовенством у Храмі святих Ольги і Єлизавети. Перед Богослуженням Архиєрей відновив посвяту розп’яття Ісуса Христа, яке відреставровували добродії.

Із цією реліквією пов’язана цікава історія, яка свідчить про глибину віри в скрутні часи. Посіпаки радянської влади колись викинули її з храму на смітник. Врятувала розп’яття молода дівчина: вона вночі повернулася під храм і занесла його додому ― на Левандівку. Вже в зрілому віці, будучи бабусею, рятівниця веліла повернути це розп’яття в храм святих Єлизавети та Ольги.
Минулого року, в Страсну п’ятницю, прибув молодий чоловік Назар Лисак і повідомив священика про повернення цієї реліквії до храму, розповідаючи пов’язану історію з розп’яттям. Мати Назарія, Катерина Лисак, 1955 року народження, а бабуся, що врятувала цю святиню ― Олена Стик, 1935 року народження.

― Ми дуже вдячні цій рідні: Стик та Лисак, за врятоване розп’яття, за зберігання його у домі довгими роками, за ваші моління та повернення реліквії у храм! Хай Господь благословить та оберігає усіх вас! Бабусю Олену, що перенесла це розп’яття, хай Господь помилує та дає світлий упокій! Христос воскрес!наголосив Митрополит.

Архиєпископ вручив подячні грамоти доброчинцям, які доклалися до реставрації реліквії і поблагословив.

Адміністратор храму святих Ольги і Єлизавети отець Іван Галімурка подякував Митрополитові за візит. А також звернув увагу присутніх, що відреставроване розп’яття не має рук і це досить символічно, оскільки, як підкреслив священник, кожен вірний має стати руками Господа, щоб творити добро і допомагати ближнім.

Більше фото ― на нашій сторінці у фейсбуці:

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...